Nieuws Rotterdam-Nesselande en strand Zevenhuizerplas

[Video] Interview stripmaker Sjors en Sjimmie op Prins-Alexander Comix event

 

Rotterdammer Robert van der Kroft sprak oktober 2018 op het pre-Cross Comix event in Prins-Alexander. Bekend stripmaker Van der Kroft – tevens DJ en al tientallen jaren spelend in (Rotterdamse) bands – is een van de initiators achter het beeldend festival Cross Comix, zie https://crosscomix.nl/. Het festival vindt november 2018 plaats in de Schouwburg Rotterdam. Opvallend is het feit dat Rotterdam zo’n 80 (landelijk) bekende stripmakers kent, zoals Jan Kruis, Martin Lodewijk en Marten Toonder.

Van der Kroft is vooral bekend van de strip Sjors en Sjimmie, die hij zo’n 40 jaar heeft getekend. We interviewen – in de reeks Rotterdammers.TV – voor de lokale portals Ommoord.info en Nesselande.info:

 

 

Robert Theodoor van der Kroft (11 april 1952) is een Nederlands striptekenaar. Sinds 1975 tekent hij de strip Sjors en Sjimmie. Vanaf 1988 volgde ook Claire, een stripverhaal in het weekblad Flair. Een deel van zijn werk verschijnt onder de naam Wiroja, een acroniem dat verwijst naar het samenwerkingsverband tussen Jan van Die, Wilbert Plijnaar en Robert van der Kroft.

 


Dit artikel heeft 816 views

Over Redactie 2383 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.