Het wordt steeds warmer in de zomer, maar ook natter. Hierdoor zien we dat bij herindelingen in de wijk er meer bomen worden geplaatst. Dit gaat vaak ten koste van kostbare openbare, ruimte maar ook in de grond zelf is er nauwelijks ruimte en zorgt de wortelgroei voor schade aan electriciteitskabels en het riool stelsel waardoor deze niet goed meer kan functioneren, zo meldt PrinsAlexander.info

Ontwerper

Niels Kuijpens – industrieel product ontwerper aan de universiteit van Groningen – wil hier iets aan doen.

Door structuren van gerycled materiaal te laten begroeien krijg je hetzelfde effect als een boom echter, zal deze veel minder onderhoud vragen en heeft nog steeds voldoende bladgroen om de verkoelende functie in de zomer uit te kunnen voeren.

Hoewel Prins Alexander een buitenwijk is die normaliter koelen zouden zijn is er toch binnen elke wijk in Prins Alexander, en met name in Ommoord, een behoorlijke verstedelijking te zien.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelKrijgen scholen of opvang in Nesselande een voedselbos? Meld aan!
Volgend artikel[UPDATE] Succesvolle crowdfund voor een BuurtAED voor Herman Bielingplein, Nesselande-Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.