Nieuws Rotterdam-Nesselande en strand Zevenhuizerplas

[Video] Preview docu ‘Vele Gezichten van de Zevenhuizerplas’

Om zand te winnen voor woningbouw werd in de zeventiger jaren de Zevenhuizerplas tussen Rotterdam en Gouda gegraven. Door het diep uitgraven ontstond een weelderig onderwaterlandschap waarin flora en fauna een gevarieerde biodiversiteit vormen. Op uitnodiging verkende regisseur en onderwatercameraman Robert Hughan in 2015 de ontstane onderwaterwereld. Direct werd Hughan gegrepen door de meesterlijke schoonheid die hij aantrof. Deze waterpartij heeft zich ontwikkeld tot een leefgebied van allerhande flora en fauna, zowel onderwater als aan de oever. Vissen, vogels en veel soorten begroeiing hebben deze kunstmatige ingreep in de natuur overwonnen en omgetoverd tot natuurschoon.

De unieke eigenschappen van dit recreatieve stukje moeder natuur inspireerde tot het maken van een film over de plas. Verschillende verkenningsduiken met een camera leidden tot het samenstellen van een team van professionals die hun expertise lenen aan dit project: producent, cameraman, editor en regisseur Robert Hughan, schrijver, producent, editor en artdirector Arthur Scheijde, cameraman, technical support en editor Marcel van der Hulst, bioloog Ton van der Spiegel, drone cameraman René Oudshoorn, cameraman, editor en color grading Stanley Quarré, schrijver en duiker Marion Haarsma, support diver Hans Kortman, geluid & muziek Tim de Haan & Ben van Beugen, webdesign Cor Jordaan, met de voice-over stem van Robert Rosier.

Een snoek neemt u gedurende de vier jaargetijden mee op verkenningstocht door de Zevenhuizerplas. U ziet het natuurschoon vanuit de lucht, op het land, tussen de rietkragen en boven en onder de waterspiegel. De vele gezichten van deze waterpartij waarin recreatieve dagjesmensen in symbiose verkeren met de vrije natuur zorgen voor een boeiende blik achter de schermen van dit natuurspektakel.

Deze productie wordt mogelijk gemaakt door: GOOFY AQUA VIDEO, THUURART ASC, FX PRODUCTIONS, DUTCH CONNECTION STUDIO, POWER ACT MEDIA, SAMUNDRA VISIONS, DRONEWS, ZWAN MEDIA, eSOX CONSULTANCY en OLIVIER NIJS GELUID.

Bron en meer info: http://www.velegezichtenvandezevenhuizerplas.nl/

 


Dit artikel heeft 1110 views

Over Redactie 2383 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.