HomeNesselande INFO nieuwsVIDEO: Zwerfie start afvalvrije winkeltours in Rotterdam

VIDEO: Zwerfie start afvalvrije winkeltours in Rotterdam

Plastic
Plastic

Het overheidsbeleid met betrekking tot statiegeld op bijvoorbeeld plastic (patat)bakjes is niet altijd een succes. Zwerfie Rotterdam start met unieke winkeltours door Rotterdam die afvalvrij zijn. Onder leiding van zwerfafvalgids Ivo Rodermans ontdekken deelnemers hoe zij verpakkingloos kunnen inkopen.

Zwerfie organiseert de tours in samenwerking met Zero Waste Nederland en Business Walk and Talk.

Afvalvrij leven sluit naadloos aan bij onze ambitie om zwerfafval terug te dringen”, verklaart Ivo Rodermans. “Want wat je niet in je handen hebt, kun je niet laten vallen. Daar komt bij dat afval niet ineens van de aardbodem is verdwenen als je het wél keurig in de afvalbak gooit. De wereldwijd groeiende afvalberg leidt indirect tot meer zwerfafval door lekkages en dumpingen in het ecosysteem. En het slurpt grondstoffen op.”

Zwerfie Rotterdam pleitte tijdens de afvalstaking in februari ook al voor afvalreductie om overvolle afvalbakken en vuilniszakken op straat te voorkomen én gaf tips. “Leven met minder verpakkingen is niet zo moeilijk als het misschien lijkt”, zo zegt Rodermans. “Je kunt grote slagen maken door bijvoorbeeld boodschappen te doen op de markt en door te bedenken welke herbruikbare verpakkingen je vanuit huis kunt meenemen naar de winkel. Dat scheelt al heel veel.”

Leers meer op ZwerfieRotterdam. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair