HomeNesselande INFO nieuws.@VVDRotterdam wil verkeersaso's Nesselande aanpakken (maar vergeet Brandingdijk)

.@VVDRotterdam wil verkeersaso’s Nesselande aanpakken (maar vergeet Brandingdijk)

De GID's zijn gekoppeld aan apparatuur die geluid meet. Ook worden er op twee locaties microfoons ingezet. Bij geluidsoverlast of extreem harde geluiden verschijnt er op het display een boodschap,  die waarschuwt voor een boete van 280 euro.

De VVD Rotterdam wil in Nesselande de verkeeraso’s echt aanmaken. Met de zomerse dagen in de lente van 2024 is het geluid op en vanaf de Brandingdijk – maar ook de Laan van Avant-Garde – in grote delen van de wijk te horen. 

Merkwaardig is het feit dat er momenteel bij het bedrijventerrein een geluidsmeter staat die voor de overlast van gehorige brommers zou zijn. De meter staat voor de rotonde (foto) en volgt op verkeersdrempels die het verkeer afremmen. Bij testen blijkt de meter niet/nauwelijks te reageren op brommergeluid.

Het is een grote ergernis van veel Rotterdammers, verkeersaso’s. In de afgelopen periode hebben we steeds vaker verhalen gehoord van bewoners uit Nesselande, dat zij meer en meer last krijgen van verkeersaso’s in hun wijk. Auto’s die keihard optrekken en met hoge snelheid door de straten rijden en brommers die met luide uitlaten racen over de weg.

Rotterdam maakt werk van de aanpak van verkeersaso’s, afgelopen zomer is Rotterdam als eerste stad in Nederland gestart met een echte verkeersaso aanpak. Echter valt tot op heden Nesselande nog buiten de omgeving met meer controle.

Daarom wil ons raadslid Dieke van Groningen dat de wethouder in actie komt. Via schriftelijke vragen vraagt ze om het probleem in kaart te brengen en gerichte maatregelen te nemen om de verkeersaso’s in Nesselande aan te pakken. Dieke van Groningen: “Met de zomer in aantocht moeten de mensen in Nesselande kunnen genieten van het heerlijke weer, zonder te worden lastiggevallen door verkeersaso’s, wie wil racen gaat maar lekker naar het circuit in Zandvoort”.

Vragen

Waarom onder andere de Brandingdijk niet wordt aangepakt is niet duidelijk.

Lees hier de vragen voor de gemeenteraad. 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair