HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWatterbekken fontein groene bak Nesselande is uitgezet

Watterbekken fontein groene bak Nesselande is uitgezet

Net na de lancering van de waterfontein hadden wij reeds op Nesselande.net de discussie dat het water toch wel heel erg over de weg heen spoot en bij bijvoorbeeld bevriezing gevaarlijke situaties geeft.

Het wijkteam heeft in overleg met het CBK -het bedrijf dat de groene bak onderhoudt- moeten vaststellen dat het veiliger is om de fontein stil te zetten. Op Nesselande.net hadden wij een week na lancering reeds het signaal afgegeven dat het wegdek en de spuithoeveelheid een wel heel erg lastige situatie kan geven. Ook een CDA-lid van de deelgemeente kwam al enkele weken geleden tot die conclusie en zocht de publiciteit op in de lokale kranten. Een vernietigend artikel op de voorpagina over het grote gevaar van de spuitfontein was het gevolg en maakt de komische klucht genaamd ‘De Groene Bak’ compleet.

Ondanks de vele idee-en vanuit de wijk Nesselande en vooral van de directe omwonenden om een nette beplanting te plaatsen op de opvallende rotonde, blijven de initiatiefnemers vasthouden aan de kostbare ‘kunstige’ oplossing.

“Tevens kan het plotselinge water op de voorruit van auto’s een schrikreactie opleveren. Ook zijn er klachten binnen gekomen over natte balcons, fietsers en cabrio’s.

Bovenstaande heeft ons doen besluiten geen risico te nemen en totdat de fontein goed is ingeregeld, hem uit te schakelen.” Aldus het wijkteam op Nesseweb.nl. Waar gemeente als ook deelgemeenten flink moeten bezuinigen krijgt de situatie rondom dit Euro’s verslindend kunstwerk dan ook weinig begrip vanuit de fraaie wijk Nesselande.

De groene bak is 15 juni 2011 heropend na een lange periode van ‘under construction’ waarbij bouwhekken de rotonde ontsierde. De kosten van verbouwing, reparatie, aanleg fontein en onderhoud worden op enkele tonnen geschat.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

  1. wat een lelijk en dom ding.

    de verlichting slaat nergens op , je moet s’avonds 6 keer kijken voordat je ziet dat er verlichting inzit.
    Dat groene plastic gaat echt weer kapot, had koper gebruikt dat wordt mooi groen.

    De enigste kunst die deze “kunstenaar” kent is de kunst van het verkopen van onzin.

Reacties zijn gesloten.

Popular