HomeNesselande in de pers'Haal nutteloos terror-parkeerveld weg!'

‘Haal nutteloos terror-parkeerveld weg!’

Er wordt tegen de in- en uitgang geparkeerd, diepe kuilen in het gras, hekken vallen om, bewegwijzering valt om.
Er wordt tegen de in- en uitgang geparkeerd, diepe kuilen in het gras, hekken vallen om, bewegwijzering valt om.

Zomer 2023 meldt ook de Wijkraad Nesselande dat er een ‘extra’ parkeerruimte geplaatst/gemaakt aan de Kosboulevard op het event-terrein Oeverpark. An sich fantastisch als het lukt de parkeerproblemen te verzachten. Hekken rondom een stuk groen zouden het parkeerprobleem boulevard moeten oplossen.

Parkeerveld.
Parkeerveld.

In de praktijk zorgde de opening van de metro-naar-strand van Hoek van Holland voor afnemend bezoek aan strand Nesselande. Op veel dagen staat er meer vuilnisbakken dan dat er bezoekers zijn op het strand.

[UPDATE] Ook zomer 2024 geen gebruik van het knollenveld dat populair is als sportgroengebied, maar niet geschikt is als instant parkeerterrein direct naast de school aan het Oeverpark. 

Het ’terror-parkeerveld’ op het Oeverpark – dat een stuk sportveld in beslag neemt – is compleet overbodig en nutteloos.

Bovenal een gevaarlijke uitdaging daar je auto neer te zetten; auto’s staat voor de in- en uitgang geparkeerd, diepe kuilen voor de uitgang maken het parkeren risicovol net als de omvallende hebben en bewegwijzering. Bij wat regen staan de kuilen op het veld vol door slechte afwatering.

Overlast

Dit omdat er rondom de zomervakantie veel drukte wordt verwacht rondom strand Nesselande en bewoners overlast ervaren van het parkeren achter de boulevard. Het gekunstelde parkeerveld bleek zomer 2023 nutteloos, aangezien het niet werd gebruikt door bezoekers. Ook zomer 2024 wederom geen gebruik van het veld tussen de hekken dat tot start CuliNESSE festival, eind augustus, zou moeten blijven staan.

De net duurzame parkeervelden aan de Kosboulevard worden kapotgereden
De net duurzame parkeervelden aan de Kosboulevard worden kapotgereden

Zoals bekend heeft jaren geleden Leefbaar Rotterdam akkoord gegeven voor het volbouwen van de ooit vitale parkeerplekken aan de Kretalaan. Zij hebben gezorgd voor de aanpassing van het bestemmingsplan aan het einde van het strand van Nesselande wat nu volledig is volgebouwd en voor structurele parkeerproblemen zorgt in Nesselande.

Spijtig moeten eerst de groene, duurzame parkeerplekken worden kapotgereden om het drassige gras te betreden.

Ook zomer 2023 is deze zogenaamde parkeer-constructie geplaatst – bestaand uit wat eventhekken in het sportgebied – met pikant detail dat er geen gebruik van is gemaakt. Ondanks de P-borden die naar deze plek leiden, wordt er nog gewoon in de wijken geparkeerd.

De hekken vallen om!

Het alternatieve parkeerveld kent spijtig geen schaduwplekken, maar kreeg zomer 2023 de bijnaam “terror parkeerveld” omdat de hekken bleven omvallen en water na regenbuien op het veld voor een groot moddergebied zorgt. Het veld dat 28 juni 2024 wederom als “parkeerveld” is opgebouwd lijkt eenzelfde constructie te hebben als die in 2023 met risico dat de omheining wederom omvalt en ook in-/uitgang belemmert. In 2023 is bij het omvallen van de hekken enkele malen de ingang geblokkeerd.

Omdat een “Parkeren op eigen risico” ontbreekt op het “afgesloten” parkeerveld en er wordt aangestuurd met bewegwijzering hier te parkeren, zou de Wijkraad Nesselande/Gemeente Rotterdam aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.

De omheining van het alternatieve "parkeerveld" valt om
De omheining van het alternatieve “parkeerveld” valt om

VERANTWOORDING


V: Waarom het woord “nutteloos” in dit artikel?

A: Omdat er zomer 2023 in gelijke parkeersetting geen gebruik van is gemaakt en ten koste gaat van een groot populair speel-/sportgebied. 

V: Waarom het woord “terror” in dit artikel?

A: Het woord “terror” omdat zomer 2023 bij dezelfde opstelling de omheining (dunne eventhekken) bleven omvallen. Enerzijds omdat het terrein niet gevlakt is, anderzijds omdat ze bij een beetje omvallen door de gekozen constructie. De hekken trekken elkaar dan (tot ingang) naar beneden.  

V: Wat is er gebeurd na het omvallen van de hekken?

A: Nesselande.INFO heeft 1) de Wijkraad verzocht met een andere oplossing te komen, zoals de braakliggende kavels in Waterwijk te gebruiken als tijdelijke P, zoals dit succesvol bij eerdere events is gebeurd. Zij hebben hierop niet gereageerd. 2) bij het omvallen van de hekken heeft Nesselande.INFO direct contact gehad met de gemeente Rotterdam. Gezien de zomervakantie heeft het weer rechtzetten van de hekken een lange doorloop.

 


Foto boven: hekwerk zomer 2023

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair