Stichting Plezierrivier De Rotte wil samen met bewoners, ondernemers, particulieren, maatschappelijke organisaties en overheden de aantrekkelijkheid en bekendheid van het gebied rondom de Rotte vergroten.

Doel is de rivier de Rotte in samenhang met haar omgeving (zoals Bergse plassen, Hoge/Lage Bergse Bos, Eendragtspolder, Zevenhuizerplas) te positioneren als één gebied met waardevolle kwaliteiten.

De stichting heeft een bestuur, een werkteam bestaande uit bewoners met een professionele achtergrond, een Raad van Toezicht en een Adviesraad. Bestuur en werkteam worden ondersteund door een professional. De stichting is gevestigd aan de Hoeksekade 141 in Bergschenhoek, waar zij de locatie gebruikt van Outdoor Valley.

De conferentie vindt op vrijdag 3 september 2021 van 09:30 tot 15:30 en heeft als thema
“Landschapspark de Rotte”.

Twee leden van het werkteam van de stichting,  waaronder een bewoner uit Nesselande, hebben bij het Wijkcomité Nesselande een bijdrage uit de regeling bewonersinitiatieven gevraagd voor het organiseren van een derde Rotteconferentie.

Stichting Plezierrivier de Rotte en Alliantie GroenBlauwe Rotte organiseren op 3 september van 09:30 – 15:30u een werkconferentie over de Rotte. Met genoegen nodigen wij je uit voor deze Rotteconferentie.

Zowel aan Gebiedscommissie Prins Alexander (aanvraag 1) als aan het Wijkcomité Nesselande (aanvraag 2) vragen zij een bijdrage van 2.500 euro. De stichting heeft in een eerder stadium bijdragen van 2.500 euro gevraagd en gekregen van Gebiedscommissie Kralingen – Crooswijk, Wijkraad Oude
Noorden en Gebiedscommissie Hillegersberg – Schiebroek op participatie- en representatiegronden.

Beide aanvragen zijn afwezen om deze reden:

De regeling bewonersinitiatieven vereist, dat het initiatief meerwaarde voor het gebied
Prins Alexander c.q. de wijk Nesselande moet hebben. In de regeling is dit omschreven
als de mate waarin de wijk of gebied maatschappelijk wordt versterkt.
 

[UPDATE 2/9/2021] 

In de wijkcomité vergadering van 2/9/2021 is er toch steun toegezegd vanuit een participatiefonds. Her recreatiegebied kent simpelweg ook een recreatiebelang voor Nesselande. Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelDOG Ness – Dagopvang voor Honden te Nesselande opent per 1 september 2021
Volgend artikelKadowinkel/koffiebar Mamamo Nesselande zoekt personeel! #mamamonesselande #nesselande #vacatures

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.