HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWoensdag 9 juni: Buitenspeeldag 2021!

Woensdag 9 juni: Buitenspeeldag 2021!

De zon begint meer te schijnen en de scholen zijn weer open. Dat kan maar één ding betekenen: de Buitenspeeldag komt er aan! En in 2021 wordt het wel een hele speciale editie, want de Buitenspeeldag is dit jaar het startsein voor de Buitenspeelweek. Zoals elk jaar, belooft ook dit jaar een groot succes te worden, waarbij we alle kinderen de ruimte geven om naar buiten te gaan en te spelen. Houd ook onze Nickelodeon social media kanalen op 8 juni in de gaten voor een speciale Buitenspeeldagvideo van content creator Sara Dol! Daarnaast gaan ViacomCBS zenders Nickelodeon en Nick Jr. ook dit jaar tussen 13.00 – 1700 uur op ‘zwart’ tijdens de Buitenspeeldag om het buitenspelen te stimuleren.

 

Woensdag 9 juni organiseert Nickelodeon samen met Jantje Beton, net als voorgaande jaren, de Buitenspeeldag! De jaarlijkse dag waarop Nickelodeon even uit gaat en de kinderen naar buiten gaan! Een groot evenement zit er nu nog niet in, maar dat mag de pret niet drukken! Het belooft namelijk, zoals altijd, weer een te gekke editie te worden! Dit jaar kan iedereen meedoen aan de Buitenspeeldag Poster Walk; een speurtocht door jouw buurt, waarbij je op zoek gaat naar zoveel mogelijk Buitenspeeldag posters!

Vele favoriete Nickelodeon characters geven de kinderen de beste speeltips!

 

Er zijn in totaal 5 posters te vinden met verschillende gekke en spannende opdrachten voor de kids om uit te voeren! Spot jij ze allemaal tijdens de Buitenspeeldag? Oh, en vergeet natuurlijk ook niet een poster voor je raam te hangen zodat iedereen in hun eigen buurt “op jacht” kan gaan naar de posters! Posters zijn gratis af te halen bij Intertoys of te downloaden via buitenspeeldag.nl.

Benieuwd naar de rest van de posters? Download hier alle Buitenspeeldag posters voor de Poster Walk.
Om het feest helemaal af te maken, hebben wij speciaal voor alle kinderen een van onze favoriete content creator gevraagd om mee te werken aan de Buitenspeeldag! Sara Dol, o.a. bekend van Creator Camp. Houd daarom op dinsdag 8 juni onze social media kanalen in de gaten voor een speciale Buitenspeeldag video van Sara!

De Buitenspeelweek is een initiatief van de Buitenspeelcoalitie. Initiatiefnemers Jantje Beton, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation hebben samen met kennis- en onderzoekspartners het Mulier Instituut en het Kenniscentrum Sport & Bewegen de handen ineengeslagen om samen meer kinderen en jongeren structureel in beweging te krijgen. De Buitenspeelcoalitie wordt hierbij ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Kijk voor meer informatie en hoe je mee kunt doen op de website van de Buitenspeelweek.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular