HomeNesselande INFO nieuwsAd.nl: '6 jaar straf cocaïnelab achter Van der Dussen tuincentrum bij Nesselande'

Ad.nl: ‘6 jaar straf cocaïnelab achter Van der Dussen tuincentrum bij Nesselande’

Het is opzienbarend wat er bij de buren in Zuidplas plaatsvindt. Enige tijd geleden zijn er nog containers vol met gestolen auto-onderdelen (veel OPEL, BMW en Audi) gevonden op een steenworp van Nesselande. Ook is er recentelijk nog een drugslab aan de Knibbelweg bij VV Groeneweg opgerold in een verhuurde loods bij een boerderij. 

Een verdachte is begin september door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor het opzetten van twee cocaïnelaboratoria. Een daarvan bevond zich in een bedrijfspand aan de Albert van ’t Hartweg in Nieuwerkerk aan den IJssel, achter Van der Dussen tuincentrum. De ontdekking werd al eerder door Omroep West gemeld, oktober 2022. 

Inval

Oktober 2022 deden politie en gemeente Nieuwerkerk een inval. Ze troffen diverse materialen aan voor cocaïneproductie en ruim 150 kilogram cacao waarin cocaïne verborgen zat. Uit onderzoek bleek dat er ongeveer 14 kilo cocaïne in de cacao was verwerkt. Ad.nl meldt 18 september 2023:

De verdachte richtte samen met anderen twee drugslaboratoria in waar cocaïne uit cacao werd gewassen om daarna te kunnen verhandelen. De politie deed op 22 oktober vorig jaar een inval in een pand aan de Albert van ’t Hartweg in Nieuwerkerk. Daar werd in de betreffende loods 156 kilo cacao aangetroffen met daarin zo’n 14 kilo cocaïne. Ook werden onder andere zakken hennep gevonden en materiaal om blokken cocaïne te persen.

Burgemeester Han Weber besloot het pand voor een jaar te sluiten als signaal naar verhuurders met gevolgen voor een bedrijf dat niets met het lab te maken had maar wel hetzelfde (post)adres gebruikte.  

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular