HomeActiviteiten Nieuws NesselandeZuidplas tekent Schone Lucht Akkoord

Zuidplas tekent Schone Lucht Akkoord

 

Het Longfonds geeft aan dat wij per dag 20.000 keer adem halen. Wist u dat de lucht in Nederland vaak niet zo gezond is? 

13 januari 2020 heeft Zuidplas – de omringend gemeente rondom Nesselande –  samen met ruim 35 gemeenten en 9 provincies met minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) het Schone Lucht Akkoord ondertekend.

Het Schone Lucht Akkoord betekent dat mensen langer en gezonder en met meer kwaliteit leven. In 2030 moet er 50% gezondheidswinst door schonere lucht zijn ten opzichte van 2016. Wethouder Schuurman tekende namens Zuidplas.

Overlijden

De luchtkwaliteit is in Nederland sinds de jaren 90 enorm verbeterd. Toch overlijden jaarlijks nog 11.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. Er is dus nog veel gezondheidswinst te boeken. Concreet gaat het Schone Lucht Akkoord om een vermindering van de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxiden door wegverkeer, mobiele werktuigen, landbouw, scheepvaart, industrie en huishoudens. Rijk, gemeenten en provincies die meedoen verplichten zich jaarlijks de voortgang te laten zien.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

  1. Jammer dat er in Zuidplas geen luchtmetingen worden gedaan. Dat zou de mensen hier over een paar jaar meer inzicht geven of dit Akkoord ook heeft gewerkt.

Reacties zijn gesloten.

Popular