‘@Zuidplas Top 5 gemeente hoogste gemiddelde snelheidsoverschrijdingen, Rotterdam het meest’ #onderzoek #nesselande #nieuws

657

Car Fast Sports - Free photo on Pixabay

Nesselanders rijden veelal door Zuidplas om in hun Rotterdamse wijk aan te komen. Dat een samenwerking qua (weg)infrastructuur gezien de bouwplannen een must is, is ook door Nesselande.INFO uitvoerig belicht.  In 2021 werden bijna 1.738.000 snelheidsboetes uitgeschreven in Zuid-Holland: in geen enkele provincie lag dit aantal verkeersovertredingen zo hoog. Rotterdam spant de kroon. Opvallend is dat je in de omgeving van Nesselande een grote kans loopt een flinke boet op te lopen. Onderzoek door Independer nuanceert.

Weggebruikers werden het vaakst beboet in Rotterdam, gevolgd door Leidschendam-Voorburg. Deze twee gemeenten samen waren vorig jaar zelfs goed voor een derde van alle Zuid-Hollandse snelheidsboetes (33,2%). Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

In Rotterdam werden vorig jaar ruim 377.000 snelheidsboetes uitgedeeld, wat neerkomt op zo’n 1.031 prenten per dag. Ook in Leidschendam-Voorburg (bijna 201.000), Den Haag (ruim 126.000) en Westland (ruim 111.000) overschreden weggebruikers vaak de maximale snelheid. In Hillegom werden juist de minste snelheidsboetes uitgeschreven: hier kregen vorig jaar 20 verkeersdeelnemers een boete voor te snel rijden.

In Bodegraven-Reeuwijk gemiddeld meest forse overtredingen

De gemiddelde snelheidsoverschrijding van alle bekeuringen in Zuid-Holland was vorig jaar 13 km/u, al verschilt dit lokaal sterk. Zo wordt in Bodegraven-Reeuwijk over het algemeen het hardst gereden. Van alle boetes waarin de exacte snelheid is aangegeven, is de gemiddelde snelheidsoverschrijding hier zelfs 13 km/u. De top 5 Zuid-Hollandse gemeenten met de hoogste gemiddelde snelheidsoverschrijdingen is als volgt:

  1. Bodegraven-Reeuwijk: gemiddeld 13 km/u te hard
  2. Oegstgeest: gemiddeld 11,4 km/u te hard
  3. Hendrik-Ido-Ambacht: gemiddeld 11,3 km/u te hard
  4. Zuidplas: gemiddeld 11,1 km/u te hard
  5. Kaag en Braassem: gemiddeld 10,9 km/u te hard

Gouda heeft de actiefste flitspalen van Nederland

De meest actieve flitspaal van Zuid-Holland én heel Nederland is te vinden langs de Goudse poort Gouda. In totaal werden vorig jaar 46.264 weggebruikers beboet die richting de A12 reden. Ook de flitser aan de andere kant van de weg, richting het centrum van Gouda, bleek goed voor de shatkist met 29.337 boetes. Deze aantallen zijn opvallend hoog, want beide camera’s werden pas halverwege juli 2021 in werking gesteld.

Een andere ‘melkkoe langs de weg’ is de flitspaal aan de N57 in Goeree-Overflakkee (t.h.v. hectometerpaaltje 23,9 oost), met 32.582 boetes vorig jaar. Ook langs de N3 in Papendrecht werden veel hardrijders beboet (31.112).

Vorig artikel[ONDERZOEK] ‘Al jaren sterke daling inbraken in Nesselande; meer cybercrime dan inbraken’
Volgend artikelRustig, overvol strand @Rotterdam Nesselande; auto parkeren een uitdaging en gemis aan huurscooterzone @ridefelyx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.