Molen

Zaterdag 14 mei 2022 is er een open, Nationale Molen- en Gemalendag in de omgeving van Nesselande. Om ervoor te zorgen dat er niet te veel of te weinig water is in de polders of de stad, pompt het hoogheemraadschap water vanuit de polder naar de rivier of laat het water de polder instromen. Hoe dat in zijn werk gaat, laten we zien tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag op zaterdag 14 mei 2022. U kunt deze dag een van onze molens en twee gemalen bezoeken. Zonder onze molens en gemalen, hadden we hier niet kunnen wonen of leven.

Wil je een kijkje achter de schermen hebben van hoe ons waterbeheer is georganiseerd, zowel vroeger als nu? Kom dan langs!

Wat is er te doen?

We starten bij ons unieke gemaal Abraham Kroes (Moordrecht). De deelnemers worden hier welkom geheten door hoogheemraad Martin van der Spek. Daarna volgt een rondleiding. In onze gemalen Abraham Kroes en Schilthuis (Rotterdam) worden de rondleidingen gegeven door deskundigen van ons waterschap. Voor deze rondleidingen moet u zich aanmelden. Vol is vol.

Bij de historische Prinsenmolen kunt u tussen 10:00 en 16:00 uur langskomen voor een rondleiding. We laten we met een interactieve maquette zien hoe we wateroverlast kunnen tegengaan bij hoosbuien. Voor kinderen is er genoeg te doen en te ontdekken.

Kijk op www.hhsk.nl/evenementen voor aanmelden, meer informatie en de adressen van de locaties.

Over het hoogheemraadschap

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt al bijna 750 jaar voor droge voeten, schoon water en veilige dijken. Wij zijn actief in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer, en Schoonhoven met zo’n 600.000 bewoners. Een gebied met de laagste polder van Nederland (bijna -7m NAP), zo’n honderd gemalen, een landschap van veen en plassen en in de meest verstedelijkte delta van ons land. Bij het hoogheemraadschap werken zo’n 500 medewerkers aan droge voeten en voldoende en schoon water. Dit is enorm belangrijk om hier veilig en aangenaam te wonen, werken en recreëren. Meer informatie over ons werk vind u op www.hhsk.nl.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel11 mei 2022 infoavond over vertraagde herinrichting boulevard Nesselande en Brandingdijk
Volgend artikelZaterdag 14 mei 2022 een Open Dag haven Nesselande inclusief Walk en Clean #programma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.