De herinrichting van de boulevard van Nesselande zou januari 2022 van start gaan. Door vermoedelijk de oplevering van de woningen rondom het winkelcentrum en aanpassing van de groenstroken en parkeerruimte, is dit vertraagd. Eind april 2022 is de nieuwe beoogde start, april 2022 heeft Nesselande.info tevens StadsOntwikkelingen gevraagd de planning te delen aangezien diverse afsluitingen grote uitdagingen gaan geven in de wijk. 11 mei is nu een inloopavond met meer info. 

 

De inrichtingsplannen voor de Siciliëboulevard en Brandingdijk-West waren al in 2006 en 2014 vastgesteld. Omdat dit ontwerp in 2019 verouderd was besloot de gemeente Rotterdam, op verzoek van het wijkcomité, het ontwerp aan te passen.

Inloopbijeenkomst

De afgelopen jaren zijn bewoners betrokken bij de herinrichting. De inloopbijeenkomst is bedoeld een beeld te geven van de werkzaamheden en wat u de komende tijd kunt verwachten qua fasering, planning en bereikbaarheid. De inloop is vrij, er is geen vast programma.

 • Datum: Woensdag 11 mei 2022
 • Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 • Locatie: De Kristal, Korfoepad 233, Rotterdam

Om voor de catering enigszins beeld te hebben op het aantal mensen dat langs komt, vragen wij u om zich aan te melden. Dit kan via het aanmeldformulier.

Kunt u niet bij de bijeenkomst zijn?

Na 12 mei wordt de informatie die we bij de inloop hebben laten zien op de projectpagina gezet. Uiteraard kunt u uw vragen ook mailen naar NesselandeSO@rotterdam.nl.

Wat ze gaan doen ?

 • Aanbrengen verkeersremmende maatregelen.
 • De gemeente Rotterdam verwijdert het asfalt van de rijbaan en brengt zwarte klinkers aan.
 • De ventweg aan de zuidzijde van de Brandingdijk-West wordt versmald, waardoor er meer ruimte ontstaat in de middenberm.
 • De ventweg ter hoogte van het Rietveldpark wordt verwijderd en voor de ingang van het Rietveldpark wordt beplanting aangebracht.
 • De kruising Coenraad Swiepdijk met Brandingdijk ter hoogte van het Rietveldpark wordt aangepast.
 • Bij het winkelcentrum worden parkeerplaatsen voor motoren en een laad- en losplek aangebracht.
 • Tot slot wordt er een  wandelpad aangelegd langs de Brandingdijk.

Nieuw ontwerp

Na een uitgebreid participatietraject met bewoners en advies vanuit het wijkcomité werd in maart 2021 het nieuwe ontwerp definitief vastgesteld. In overleg met enkele bewoners besloot de gemeente in juli 2021 om de doorsteek voor het autoverkeer bij de Santorinihof van en naar de hoofdrijbaan van de Siciliëboulevard te behouden en op te nemen in het ontwerp.

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
 • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
 • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
 • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelRotterdammer overleden na mishandeling bij Club Blu, Prins Alexander
Volgend artikel14 mei 2022 Nationale Molen- en Gemalendag omgeving Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.