Na een paar dagen proefdraaien opende op woensdag 15 januari 2020 de nieuwe locatie tussen de winkels aan de boulevard Nesselande de Bibliotheek Rotterdam op feestelijke wijze haar deuren. De bibliotheek verhuisde van het Huis van de Wijk ‘De Kristal’ naar Maltaplein 56; een goed zichtbare locatie midden in het winkelcentrum letterlijk tussen de winkels. 

De nieuwe vestiging van de bibliotheek heeft een focus op jeugd(collectie). Er is ook een collectie romans voor volwassenen. Alle leden kunnen kosteloos uit de gehele collectie van Bibliotheek Rotterdam (ruim 500.000 titels) boeken, films en muziek reserveren. Reserveringen kunnen in Nesselande worden opgehaald en weer ingeleverd.

Ruime openingstijden en huiskamersfeer

Eén van de veranderingen ten opzichte van de vorige locatie zijn de ruime openingstijden. Cora König, Teammanager bij Bibliotheek Rotterdam, vertelt: “Op de nieuwe locatie zijn vier dagen per week medewerkers aanwezig voor vragen of hulp. Op de andere tijdstippen gelden er zogenaamde ‘self-service uren’. Op deze tijdstippen kunnen leden met hun bibliotheekpas naar binnen. Wat erg fijn is, is dat we voortaan ook op zaterdag open zijn.”
De nieuwe locatie heeft een huiskamersfeer. Cora vertelt verder: “Met de nieuwe inrichting willen we ervoor zorgen dat onze bezoekers zich op hun gemak voelen. Dat we een fijne omgeving creëren om een boek of krant te lezen, maar ook om te studeren of werken.”

De bibliotheek is op de volgende tijden geopend:

 • Maandag: 09:00 – 17:00 uur (hele dag self-service)
 • Dinsdag: 09:00 – 17:00 uur (medewerker aanwezig van 13:00 – 17:00 uur)
 • Woensdag: 09:00 – 17:00 uur (medewerker aanwezig van 12:00 – 17:00 uur)
 • Donderdag: 09:00 – 17:00 uur (hele dag self-service)
 • Vrijdag: 09:00 – 20:00 uur (medewerker aanwezig van 13:00 – 17:00 uur)
 • Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur (medewerker aanwezig van 10:00 – 13:00 uur)
  Zondag: Gesloten

 Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam, deed een welkomstwoord. Deze middag is er een aantal activiteiten voor de jeugd. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de nieuwe locatie van de bibliotheek, Maltaplein 56 in Nesselande.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
 • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
 • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
 • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel[Adv] Werkend content maken? UNIEKE aanbieding Engaging Content boek door Nesselander OP=OP
Volgend artikelVanaf januari 2020, Basisschool het Spectrum Nesselande: ‘Express Yourself’ #wickedevents

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.