HomeActiviteiten Nieuws Nesselande19 en 20 oktober 2019 Historische Vereniging Prins Alexander:...

19 en 20 oktober 2019 Historische Vereniging Prins Alexander: ‘Waarom zijn huizen in het Lage Land zo anders dan in Nesselande?’

Historie Nesselande Rotterdam wijk
Historie Nesselande Rotterdam wijk

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 van 13.00-16.00 uur organiseert de Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) de expositie (T)huis in de polder. Locatie: het Continental Art Centre, Robert Kochplaats 342, Rotterdam-Ommoord. Deze popup-expositie geeft een beeld van de ontwikkeling van de stedenbouw in acht wijken in het gebied Prins Alexander.

Wat is het idee achter de vormgeving van mijn wijk? Hoe komt mijn wijk aan zijn naam? Waarom zijn de huizen in het Lage Land zo totaal anders dan die in Nesselande? Zijn er eigenlijk wel grote verschillen? Hoe dachten ontwerpers over interieur in die tijd? En hoe zag het er uiteindelijk in werkelijkheid uit? Allemaal vragen die tijdens deze expositie worden beantwoord. Ook termen als doorzon, ERA, bloemkoolwijk, zelfbouw en nog veel meer worden uitgelegd.

Bijzonder is de visie van leerlingen van de Marga Klompéschool in Rotterdam-Ommoord op het Huis van de Toekomst. De tentoonstelling is aangevuld met hun tekeningen. En wie op zoek is naar historische boeken over Prins Alexander en andere gebieden zou zomaar iets van zijn gading kunnen vinden op de boekenmarkt. Uiteraard is er ook volop informatie te verkrijgen over de HVPA.

Al met al een zeer interessante expositie die de moeite van het bekijken waard is – niet alleen voor bewoners, maar ook voor andere geïnteresseerden.

De toegang is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden