De inrichting van de Eendragtspolder – het groene gebied naast Nesselande en de Zevenhuizerplas – is in 2012 afgerond. De ontwikkeling wordt daarbij nauwgezet gevolgd door middel van een systematische monitoring. Zo is ook in de zomer van 2020 de ontwikkeling van het gebied geïnventariseerd en is nagegaan waar eventuele wijzigingen in het beheer of de doelen aangewezen zijn. Zo is het groengebied populair bij  sporters, hondenbezitters en wandelaars. Het gebruik door deze groep staat onder druk. 

Het gaat goed met Eendragtpolder. De vogel en fauna diversiteit is significant toegenomen de afgelopen jaren en de gehele ontwikkeling verloopt naar wens. De huidige recreatie heeft dus geen negatieve invloed op de ontwikkeling van dit gebied en dat is goed nieuws.

Er zijn wel een aantal storingssoorten die de aandacht verdienen. Er groeien bepaalde ongewenste planten en de muskusrat, bever en enorme aantallen ganzen moet wel in de gaten gehouden worden.

Hondenbezitters en afsluiting polder

Het aandachtpunt voor de hondeneigenaren is dat hun viervoeters niet lopen op de onderwatereilanden en voorkomen moet worden dat ze naar de eilanden zwemmen.

Voor het eerst is in 2021 de kern van de polder volledig afgesloten geweest voor alle passanten  i.v.m. het broedseizoen wat een prima zaak is om de diversiteit en het aantal vogels nog harder te laten groeien dan het nu al doet.

Het blijft daarom nog steeds erg onduidelijk waarom er dan een voorgestelde aanlijnplicht en gedeeltelijk hondenverbod komt gedurende het hele jaar in de polder? Er is een WOB verzoek ingediend om antwoord te krijgen op deze vraag maar tot op heden weigert men enig inzage in deze stukken.

Daar hier sprake is van Gelijkheidsbeginsel omdat de Nesselande niet betrokken zijn geweest bij deze plannen komt er nu een participatieavond op 20 september en hopelijk komen er dan wel antwoorden op de vragen waarom men deze aanpassing wil doorvoeren omdat er geen enkele reden voor is om dit door te voeren.

Niemand zit erop te wachten dan hondenbezitters gedwongen worden meer in de woonwijken te gaan lopen. De recreatiedruk is hier al hoog genoeg.

En waarom het hele jaar door? In de herfst en winder is er geen vogel te bekennen en de flora staat in winterstand. Het Nesselande strand is immers ook toegankelijk voor honden van oktober tot april dus waarom de polder niet. Het si een raadsel waar we serieus de aandacht voor vragen.

Een participatieavond

Deze avond is dus heel belangrijk voor iedere inwoner van Nesselande want of men nu een wel of geen hond bezit deze voorgestelde aanpassing zal voor iedereen zichtbare gevolgen hebben. En een uitgevoerde enquête in de wijk en de polder geeft een unanieme uitslag dat niemand hierop zit te wachten.

Aanmelden voor deze participatieavond kan via rottemeren@Staatsbosbeheer.nl

Vorig artikelVanaf 7 september 2021 elke dinsdag Breakdance (vanaf 7 jaar) VOL=VOL
Volgend artikel[FOTO] ‘Hoe sterk is de eenzame supper’ #nesselande #suppen #strand #zon #nazomer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.