Boeken Bibliotheek Nesselande

Boeken Bibliotheek NesselandeDoe mee met de maakworkshop Soundposter van Kite en maak spelenderwijs kennis met de wereld van wetenschap en techniek.

In deze workshop maak je kennis met grafische vormgeving. Je ontwerpt analoog een poster met verf en tape. Vervolgens wordt er technologie aan toe gevoegd en programmeer je met een Microbit een algoritme. Dit zorgt ervoor dat de poster reageert op aanraking en muziek maakt.

We raken er steeds meer aan gewend dat alles om ons heen interactief werkt. Alles wordt klik- en swipebaar. Niet alleen door het gebruik van beeldschermen, maar denk bijvoorbeeld aan de trap op Rotterdam centraal die muziek maakt. Dit spoort mensen aan de normale trap te nemen in plaats van de roltrap. Het interactief maken van omgevingen kan positief gedrag bij mensen stimuleren.

Extra functies

Ook papier kan extra functies krijgen door geleidende inkten, kleine chips of augmented reality. Een boek in niet langer meer om te lezen en een poster niet meer alleen iets om naar te kijken.

  • Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur 
  • Toegang: Gratis voor leden, € 2,50 voor niet leden
  • Tickets: Aan de balie van de bibliotheek of via onderstaande button
  • AdresCypruslaan 408, 3059 XA Rotterdam 

 

Foto boven: Kite Educatie website juli 2019Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel[OPGEVALLEN in de wijk] Airport Nesselande?
Volgend artikelElke woensdagmiddag luister je in de bieb van Nesselande naar een leuk verhaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.