Elk jaar herdenken we op 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De oorlog in Oekraïne die begin dit jaar uitbrak, confronteert ons met het feit dat oorlog in Europa helaas nog lang niet tot het verleden behoort.

Herdenken doen we samen. In de Laurenskerk of bij een monument. We zijn om 8 uur ‘s avonds 2 minuten stil. Uit respect voor de offers die zijn gebracht. Offers voor onze vrijheid. Bent u er ook bij? Want Rotterdam Herdenkt. U toch ook?

Burgemeester Aboutaleb: ”Nooit Meer Oorlog’ betekent niets, als we de daad niet bij het woord voegen. Niet alleen regeringen, maar wij allemaal. We moeten allemaal bereid zijn ruimte in ons huis, ons hoofd en hart te maken. Een boterham minder te eten, de verwarming lager te draaien als dat moet.’

Herdenkingen in de stad Rotterdam

Herdenken kan op verschillende plekken in Rotterdam. De burgemeester legt namens het gemeentebestuur kransen op een aantal van deze plekken. De programmaboekjes hiervan vindt u hieronder. De centrale herdenking, met om 20.00 uur 2 minuten stilte, vindt plaats op het Stadhuisplein.

Verspreid door de stad vinden ook andere activiteiten en herdenkingen plaats. Op onderstaande kaart vindt u een overzicht hiervan met de bijbehorende locaties. Staat er een herdenking niet tussen? Neem dan contact op met het secretariaat van Externe Betrekkingen en Stadhuis.

Bron: via Gemeente Rotterdam, april-mei 2022Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelZondag 8 mei 2022 wederom een Smaakwandeling Nesselande-Zevenhuizerplas
Volgend artikelGemeentelijke trouwceremonie 10,1% duurder dan voor corona-uitbraak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.