Na goed contact met de communicatieadviseurs/wijkmanagement Prins Alexander en Nesselande, hebben wij meer informatie over het project Common Green. De verhuur is in handen van Woonstad Rotterdam. Er komen 62 sociale huurwoningen voor ouderen en 54 midden-huurwoningen; er is veel vraag naar dit soort woningen in Rotterdam en daarom wil de gemeente juist deze woningen bijbouwen.

Zo kunnen mensen zoals politieagenten, leraren en zorgpersoneel een betaalbare huurwoning in de stad vinden en blijven ze voor de stad behouden. voor ouderen  Net aan de overkant van dit project zijn er vier koopwoningen gepland (rondje met 4).

Het gaat om de locatie Common Green in de wijk Nesselande, waar Nesselande.info reeds begin 2021 wist te melden dat hiervoor al sinds 1998 een bestemmingsplan ligt.

Laatste bouw

Het gaat om een van de laatste grote woningbouwplannen voor Nesselande. De gemeente – en woningcorporatie Woonstad – werken samen in deze ontwikkeling.

De gemeente is nog in gesprek met Woonstad voor de realisatie van zowel de sociale huurwoningen als ook de middenhuurwoningen.

Woongebouwen met appartementen rondom grasveld

De locatie Common Green Nesselande ligt tussen de Wollefoppenweg en de Corsicalaan. Op deze locatie zijn een aantal – drie of vier – woongebouwen gepland met in totaal 116 appartementen. Er komen enkele gebouwen van vier verdiepingen op een half verdiepte plint. Dit zijn middenhuurwoningen. En er komt één gebouw van negen verdiepingen, eveneens op een half verdiepte plint. Dit zijn sociale huurwoningen voor ouderen. De woongebouwen hebben hun entree aan de noordzijde. Het grasveld blijft gewoon openbaar toegankelijk.

Aan de zijde van de Wollefoppenweg komt een half verdiept parkeerterrein. Dit parkeerterrein is alleen toegankelijk voor auto’s van de bewoners van de nieuwe woongebouwen. Het is de bedoeling om het parkeerterrein zoveel mogelijk aan het zicht te onttrekken.

Bestemmingsplan

De bouw van de woningen past binnen het bestemmingsplan: ten noorden van de Wollefoppenweg mag volgens het bestemmingsplan nog een strook met woningen worden gebouwd. Het bestemmingsplan voor dit gebied is in 2014 vastgesteld en bestaat sinds 1998. Aanvankelijk was er sprake van een bouw van 900 woningen.

Buitenruimte

De gemeente maakt een programma van eisen voor de toekomstige inrichting van de buitenruimte rondom de woongebouwen. De toekomstige inrichting moet ervoor zorgen dat de woongebouwen goed aansluiten op de directe leefomgeving. Een groene inrichting van de buitenruimte en het parkeerterrein draagt bij aan het ontspannen en overwegend groene karakter van Nesselande. De volgende punten zijn verder belangrijk voor de buitenruimte:

  • Toegankelijkheid voor ouderen;
  • Ruimte voor ondergrondse containers;
  • Ruimte voor parkeren voor pakketdiensten;
  • Goede bereikbaarheid voor hulpdiensten;
  • Looproutes van en naar het station, winkelcentrum en strand;
  • Uitzicht op de plas; uitzicht op het Rietveldpark;
  • Bereikbaarheid en groene inrichting van het parkeerterrein.

Planning: start eind 2021

Het is de bedoeling om eind 2021 te starten met de bouw van de woningen. De voorlopige planning is dat begin juli 2021 de omgevingsvergunning aangevraagd wordt voor het bouwplan.

Info-avond

De gemeente is van plan om een digitale informatieavond over het woningbouwplan en de inrichting van de buitenruimte te organiseren. De exacte datum maken we nog bekend op deze pagina en in een huis-aan-huisbrief voor de direct omwonenden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikel[VIDEO] 15 dagen (winter)wandelen door Nesselande 2021: ‘Van zwart ijs, sneeuwstorm naar blauwe lucht’
Volgend artikelDoe mee! 24 en 25 april 2021 SmaakWandeling Nesselande #Beachclubproject7 #Rotterdam #Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.