HomeActiviteiten Nieuws NesselandeAanhoudende miscommunicatie: Wijkraad Nesselande zet herinrichting Brandingdijk-Boulevard op 'afgerond'

Aanhoudende miscommunicatie: Wijkraad Nesselande zet herinrichting Brandingdijk-Boulevard op ‘afgerond’

In de praktijk duurt de herinrichting nog tot in 2024.  In delen wordt de Brandingdijk-West en ook de boulevard van Nesselande herinrichting. Bestrating, een extra 30km-zone en vluchtheuvels moeten het verkeer rustig en veilig van en naar de boulevard van Nesselande leiden. In de praktijk gaat er veel mis met de noodzakelijke afsluitingen en vooral de communicatie en bewegwijzering. Zomer 2022 wist een lid van de wijkraad Nesselande al op zijn Facebook al te melden dat er sprake is van een zootje en ‘verkeersdoolhof’ in de wijk om vervolgens met een smiley te reageren. Per september 2022 meldt dezelfde wijkraad Nesselande op de gemeente-pagina van de wijkraad – die veel in campagnes en gemeente-communicatie wordt gepromoot – dat de herinrichting (en niet een van deelprojecten) is ‘afgrond’.

De Wijkraad Nesselande pagina meldt over de herinrichting:
Dit project is afgelopen. U kunt de resultaten van dit project hieronder bekijken.

Nesselande.INFO wist uit eerste hand de plannen – die met een toenmalige Wijkcomité met de bewoners aan de dijk en boulevard zijn besproken en gefinetuned – te achterhalen en snel te delen met bewoners en belanghebbenden, zie deze artikelen/archief.

 

Herinrichting pas in 2024

Zomer-herfst is de herinrichting nog in volle gang en is er wederom. Al eerdere was er zomer een grote verkeerschaos rondom de afsluitingen, de start en voortgang van de afsluitingen en vooral de aanhoudend foutieve bewegwijzering die vanuit diverse hoofdaders in de wijk het verkeer de verkeerde kant opleidt. Nesselande.INFO heeft samen

Zie deze artikelen ter ondersteuning over de eerdere #chaosnesselande waar Nesselande.INFO direct met raadleden, bewoners en de gemeente Rotterdam de bewegwijzering en gemeente-communicatie heeft verwoord in de juiste toestand. Verkeersborden zijn aangepast, onjuiste afsluitingen zijn verholpen en verkeerde omleidingen zijn verholpen na ruim drie weken intensief communiceren door Nesselande.INFO. Onduidelijke communicatie over een onjuiste afsluiting van de boulevard Nesselande, doolhof-omleidingen die het verkeer weer de wijk uitleiden heeft tot verwarring en chaos geleid. Op de boulevard reed verkeer door onduidelijke afsluitingen heen en tonen video’s en foto’s aan dat verkeer door miscommunicatie de opbrekingen aan de Brandingdijk in reed.

Waarom wij – Nesselande.INFO samen met bewoners – met raadsleden en de gemeente de #chaosnesselande hebben moeten rechttrekken en – ondanks verzoek – de Wijkraad Nesselande geen participatie tot enige oplossing heeft getoond, maar zeer ongepast reageert, is onbekend.

Op verzoek van Nesselande.INFO in direct contact met de aannemer JARO is ook tot een afspraak gekomen om tijdens CuliNESSE de Brandingdijk Nesselande even open te houden, zie dit artikel.

[UPDATE] Akkoord op verzoek Nesselande.INFO opschuiven opbreking tot na @CulinESSE 29 augustus – 23 september 2022; staking en afsluiting A20 toerit #verkeerchaos

 

 

[UPDATE] FAQ: Doolhof en onjuiste bewegwijzering; Wijkraadlid Nesselande reageert met een ‘smiley’ #chaosnesselande

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair