HomeActiviteiten Nieuws NesselandeAED buitenkast (zonder alarm) gestolen winkelcentrum Nesselande

AED buitenkast (zonder alarm) gestolen winkelcentrum Nesselande

Verwarmde AED-kast voor buiten met alarm

Maandag 19 december 2022 het bericht dat er een AED kast is gestolen bij de roltrappen van winkelcentrum Nesselande. Del lokale buurtpreventie deelt foto’s van iemand met een hoody. De diefstal valt zeer te betreuren. Opbouwend kan worden aangevuld dat een buiten AED veelal een alarmsysteem kent om dit soort diefstallen te voorkomen.

Een AED? Een automatische externe defibrillator of hartstarter is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

Indien de hartstilstand het gevolg is van bepaalde levensbedreigende ritmestoornissen kan een elektrische schok van een AED het gestoorde hartritme doen stoppen.

Net als Nesselande.info maakt ook de buurtpreventie Nesselande zich zorgen over de toename in diefstallen. Wij vragen ons op ons beurt af waarom het Maltaplein wordt misbruikt als druk verkeersplein, de wijkraad en buurtpreventie hier niets aan doet ondanks aanhoudende klachten van bewoners. En wij vragen ons in de laatste 5 jaar 2(!) rondes van de lokale buurtpreventie hebben mogen noteren, ondanks de roep om zichtbaar aanwezig te zijn in de wijk Nesselande. De buurtpreventie account worden wel gebruikt voor promotie van een lokale, politieke partij.

Ook de vraag waarom de buurtpreventie het onveilige Telegram gebruikt anders dan het populaire WhatsApp wordt in bijna heel Rotterdam wordt ingezet als buurtpreventiecommunicatie-tool. De kans dat bij gebruik van WhatsApp het aantal actieve Nesselanders gestaag zal toenemen en wellicht daarmee de pakkans van dit soort voorvallen. Diverse buurtpreventie-app groepen in Rotterdam worden middels WhatsApp groepen aan elkaar gekoppeld om zo – met aan elkaar gelegen wijken – beter de criminaliteit in beeld te krijgen en op te lossen. Met succes. Deze opties gaan helaas aan Nesselande voorbij. Ook Zuidplas buurtpreventie heeft voorgesteld met Nesselande buurtpreventie samen te weken, wat met Telegram onmogelijk lijkt.

Op basis van statistieken die Nesselande.info in bezit heeft, is er nog maar een handjevol echt actief in de Telegram buurtpreventie apps in Nesselande en groet het aantal gebruikers al jaren niet meer.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular