HomeNesselande INFO nieuwsLopend Onderzoek Directie veiligheid Rijnmond naar het uitblijven van wijkrondes Buurtpreventie Nesselande

Lopend Onderzoek Directie veiligheid Rijnmond naar het uitblijven van wijkrondes Buurtpreventie Nesselande

Ooit stond Nesselande.info aan de wieg van de buurtpreventie in Nesselande met brede promotie en media-ondersteuning en krijgen de zichtbare wijkrondes veel bijval bij de Nesselanders, zie dit artikel. 

[UPDATE mei-juli 2022] Het is de gemeente nog niet duidelijk waarom iemand zich als Buurtpreventie presenteert maar geen wijkrondes doet (=essentie van Buurtpreventie). Meerdere malen is wel aangetoond dat de social media accounts een (lokaal) politiek belang steunen met misinformatie. Zie: www.rotterdam-nesselande.nl/nieuws/zuidplas/rotterdam/nesselande/wonen/?s=buurtpreventie&post_type=post

Na de overdracht naar de huidige inzet onder de naam ‘buurtpreventie’, is die zichtbaarheid in de wijk verdwenen en vervangen door tweets en Facebook-posts.

De lokale buurtpreventie zou de ogen en oren moeten vormen van een wijk. Zo schrijft de Gemeente Rotterdam op hun website met richtlijnen en voorwaarden, maar toch vooral het ‘nut’ van een buurtpreventie die actief en zichtbaar is in een wijk:

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die toezicht houden in de wijk. Dat doen ze door een aantal keer per maand gezamenlijk door de wijk te lopen. Voor de gemeente en de politie zijn ze de extra oren en ogen van de buurt. Als zij tijdens het lopen een onveilige situatie tegenkomen, geven ze dit door aan de gemeente en de politie. Hierdoor ontstaat er een veiligheidsnetwerk dat ervoor zorgt dat uw buurt veiliger en leefbaarder wordt.

Verkoop, fake-nieuws, onveilige chatgroepen

De Buurtpreventie Nesselande meldt op haar Facebook mei 2021 na lange tijd weer een ronde te hebben gedaan. Iets later vindt er met de wijkregisseur een ronde plaats, daarna is de BP Nesselande wederom onzichtbaar in de wijk.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular