HomeNesselande in de persALERT! OV en deelvoertuigen beste manier om @Nesselande festival...

ALERT! OV en deelvoertuigen beste manier om @Nesselande festival @CuliNESSE te komen; er zijn geen auto-parkeerplekken #verkeerchaos

Scooters boulevard Nesselande #nieuws
Scooters boulevard Nesselande #nieuws

Nesselande kent in de vorm van het Oeverpark een toegewezen eventlocatie. Door een gebrek aan visie en bereidheid om serieus naar het parkeerprobleem rondom het strand Nesselande te kijken, verzoekt de organisatie NIET met de auto te komen. Er zijn simpelweg geen parkeerplekken voor auto’s. Wel voor deelvoertuigen, zoals fietsen en scooters. 

Deelvoertuigen als oplossing

De organisatie meldt dat er bij de editie 2022 geen parkeerplek is bij het event. Met 45.000 bezoekers een grote uitdaging. Sinds de zomer van 2022 kent Nesselande wel een groot servicegebied voor Felix en GO Sharing. Met deze deelvoertuigen kan direct tot aan de ingang van het event worden gereden. Aanrijden kan vanuit Ommoord/Oud Verlaat langs de polderkant de plas of via de Hoofdweg/Zevenkamp/Groeneweg-dijk. Deelvoertuigen van Felix kunnen op de gehele boulevard worden geplaatst. Go Sharing voertuigen kunnen zelfs bijna in de gehele wijk worden opgepikt en geplaatst.

Scooters boulevard Nesselande #nieuws
Scooters boulevard Nesselande #nieuws

Event

Feit is dat er bij de toewijzing van het eventterrein in Nesselande niet is nagedacht over de parkeerfaciliteiten aangezien ook de parkeerplekken aan de Kosboulevard worden gebruikt door de (grotere) events.

 

Culinesse
Culinesse

Pendeldienst

CuliNESSE is het beste te bereiken met het openbaar vervoer of de fiets/brommer/scooter. Bijkomend voordeel: iedereen kan genieten van een biertje of wijntje. 😊

Woon je in de buurt? Kom dan met de fiets (of scooter) naar CuliNESSE. Recht voor de ingang van het terrein aan de Kosboulevard is een grote fietsenstalling. Hier is ook plek voor (deel)scooters.

 

 

De organisatie benadrukt het aanwezig zijn van een pendeldienst eind augustus 2022:

 

Dit jaar worden voor het eerst twee pendeldiensten aangeboden. Deze diensten zullen vertrekken vanaf station Gouda en station Nieuwerkerk aan den IJssel. De pendeldienst vertrekt om 16.00 uur vanaf het station, en brengt je om 23.10 uur weer terug naar het station.

 

De retourtickets voor de pendeldienst zijn tien euro per persoon. Je kunt deze aanschaffen via www.culinesse.nl/tickets. Klik op de ticketpagina onderaan op ‘VERDER’ zonder een ticket te selecteren. Je komt dan op de pagina met extra producten, waar je de pendeltickets kunt selecteren.Let op: je kunt je pendelticket kopen tot en met zondag 7 augustus.Mocht jij met een grote groep naar CuliNESSE komen vanuit een gebied dat buiten de pendeldiensten valt, kun je contact opnemen via info@culinesse.nl. Bij voldoende animo kunnen er extra pendeldiensten worden ingezet.

Kiss & Ride in Nesselande

CuliNESSE richt een Kiss & Ride zone in aan de Corsicalaan, zodat je veilig gebracht en gehaald kunt worden. Voor de Kiss & Ride kun je ook navigeren naar de Laan van Dada, Rotterdam om vervolgens bij het zien van de CuliNESSE borden de navigatie uit te zetten en de K+R borden te volgen.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden