HomeActiviteiten Nieuws NesselandeNiet Nesselande, maar bewoners in Zevenkamp gaan voor 'Duurzaam...

Niet Nesselande, maar bewoners in Zevenkamp gaan voor ‘Duurzaam Zevenkamp’

Duurzaam Zevenkamp is een bewonersinitiatief om de mooie wijk nog duurzamer te maken. Naast het promoten van duurzame oplossingen is het bewustmaken een van de doelen. Het zou een initiatief zijn geweest die perfect in de groene strandwijk Nesselande had gepast op aangeven van een actieve wijkraad.

Eén van de grote milieu items op dit moment is micro-plastics. Kleine plastic deeltjes die in het milieu en uiteindelijk in de oceanen, dieren en ons voedsel terecht komen. Om dit soort vervuiling tegen te gaan zijn een boel mensen tegenwoordig vrijwillig bezig rommel uit de omgeving te halen. Die rommel in de bermen en natuur noemen ze ‘Zwerfie’s’. Hier in Zevenkamp zie je ook regelmatig mensen die dat doen.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Hoe krijgen we Zevenkamp duurzamer? Het meer milieu en ecologie bewust maken van de inwoners Het promoten van duurzame oplossingen Het stimuleren van energiebewustzijn Het meedenken over mogelijke energiebesparingen Het 'vergroenen' van de wijk De bodem regenwater vriendelijker maken (minder verharding, meer absorptie) •Het Het stimuleren van recycling en kringloop van geedre Het ondersteunen van ewoe bij vergunningen/subsidieaanvragen'

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden