HomeNesselande INFO nieuwsNieuws Nesselande Nesselanders massaal gevaccineerd:’Soms eerder in Gouda, Kleine Vink geen standaard Rotterdamse...

[UPDATE] Nesselanders massaal gevaccineerd:’Soms eerder in Gouda, Kleine Vink geen standaard Rotterdamse GGD-locatie’

Een op de vijf Rotterdammers wil zich niet laten vaccineren, zo werd april 2021 in de media gemeld. Het is meer dan in de rest van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van onder andere de Erasmus Universiteit. Daarbij was er weinig animo voor priklocatie Airport Rotterdam, die is gesloten eerder dit jaar.

Ook is bekend geworden dat Rotterdam een aantal locaties niet opent omdat een focus op enkele locaties de snelheid zou kunnen bevorderen. Voor Nesselande zou de Kleine Vink (Zuidplas onderdeel van GGD Hollands Midden) tegenover Hornbach een logische locatie zijn; spijtig valt deze niet onder de GGD Rijnmond, of deze als voorkeurlocatie opgegeven kan worden is niet altijd het geval. Een variabele is het snel of later geprikt te willen worden.

[UPDATE op basis van de 3059 postcode duikt de opties Kleine Vink Steenbakkerij 2. Nieuwerkerk aan den IJssel steeds vaker op] 

Maak hier uw afspraak! 

Nesselande aan de beurt

Als u aan de beurt bent, krijgt u een uitnodiging van het RIVM op uw woonadres. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken. De planning hangt af van onder andere de goedkeuring, werking, levering en verdeling van de vaccins. Mei 2021 zijn de geboortejaren 1969-1974 aan de beurt die worden opgeroepen; dit kan (per week) wijzigen aangezien het tempo wordt opgeschroefd. We zijn dus nu toe aan het bulk van de inwoners uit Nesselande.

De planning en locaties (update: 26 mei 2021)

Via het Rijk wordt de planning gemaakt wie wanneer aan de beurt is om gevaccineerd te worden. De volgorde van vaccineren in Nederland kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. Deze volgorde kan veranderen door nieuwe ontwikkelingen en adviezen.

Bent u zwanger? Dan is het advies de vaccinatie uit te stellen tot na de zwangerschap.

Op dit moment (26 mei 2021) vaccineert de GGD Rijnmond in onze regio in:

Albrandswaard ALU-hal Parkeerplaats Hofhoek/Metrostation Poortugaal
Hofhoek 5, 3176PD Poortugaal
Barendrecht Sporthal de Bongerd
Dierensteinweg 6, 2991 XJ Barendrecht
Capelle a/d IJssel Sporthal de Schenkel
Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel
Rotterdam Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
ALU-hal Katendrecht/SS Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25, 3072 AM Rotterdam
Goeree-Overflakkee De Staver
Olympiaweg 32, 3245 DL Sommelsdijk
Maassluis ALU-hal parkeerplaats Koningshoek
t.h.v. Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis
Nissewaard Sporthal Den Oert
J.P.Witteveenlaan 1, 3201 LX Spijkenisse
Ridderkerk Sporthal de Wissel
Kastanjelaan 38, 2982 CM Ridderkerk
Schiedam Sporthal Groenoord
Groenoordstraat 1, 3121 JP Schiedam

 

Let op: Dit zijn géén drive-through locaties. U moet een stukje lopen naar de locaties, neem daarom hulpmiddelen zoals rolstoel of rollator mee.

De andere (nog niet geopende) locaties zijn:

Brielle Sport- en Cultuurhuis Dukdalf, Reede 2a, 3232 CV Brielle
Hellevoetsluis Oude sportcomplex “De Eendraght” aan de Sportlaan 2, 3223 EV in Hellevoetsluis
Krimpen a/d IJssel Kerkgebouw Van Ark, Burgermeester Aelberslaan 41 Krimpen aan den IJssel
Lansingerland Schoolgebouw Wolfert Lansing, Boterdorpseweg 19, 2660 AC Bergschenhoek.
Rotterdam Sporthal Schuttersveld, Crooswijksestraat 93, Rotterdam
Mercatus Hal, Spinozaweg 389 3076 ET Rotterdam
Vlaardingen Locatie U (oude Unileverterrein), Olivier van Noortlaan 120, 3133 AT Vlaardingen

Rijnmond en GGD info

Voor het vaccineren heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond meer dan tien locaties geopend. Er komen er volgens planning nog drie bij. Het doel is uiteindelijk 17.000 prikken per dag te zetten. Het maken van een afspraak gaat van oud naar jong, waarbij bijzondere groepen voorrang krijgen, zoals zorgpersoneel of mensen die de griepprik krijgen en meer risico lopen.

U maakt een afspraak door te bellen met het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief voor de vaccinatie staat. Het telefoonnummer in de brief is van het landelijk callcenter van GGD GHOR Nederland. Dit callcenter is 7 dagen per week open: van 8.00 tot 20.00 uur. De uitnodigingsbrief krijgt u per post als u aan de beurt bent voor de vaccinatie.  Wanneer dat is, is afhankelijk van de planning. Daarover leest u meer hieronder.

Planning vaccinaties
Het RIVM verstuurt uitnodigingen naar iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie bij de GGD. De GGD is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. Er is een vaccin beschikbaar voor iedereen die een uitnodiging gekregen heeft.

Geen plek op uw voorkeurslocatie
Bij het maken van de afspraak via de landelijke afsprakenlijn kan het voorkomen dat er op uw voorkeurslocatie geen plek is. Er zijn voldoende vaccins om iedereen die is uitgenodigd te vaccineren. Soms moet u hiervoor iets verder reizen, bijvoorbeeld naar een vaccinatie-locatie buiten uw regio. U kunt ook wachten totdat er plek is op uw voorkeurslocatie.

Afbeelding boven, parodiesite: https://wanneerwordikgevaccineerd.nl/starttest

 
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular