HomeOpgevallen in NesselandeBREKEND! ‘Wijkraadslid Nesselande (Leefbaar Rotterdam) verzwijgt pikante nevenfunctie’; Wijkraad wil niet reageren

BREKEND! ‘Wijkraadslid Nesselande (Leefbaar Rotterdam) verzwijgt pikante nevenfunctie’; Wijkraad wil niet reageren

Nesselande.INFO is bevestigd dat een Wijkraadslid – en actief lid van Leefbaar Rotterdam – een nevenfunctie verzwijgt. Dit verzwijgen is in strijd met de geldende gedragscode waarvoor een eed is afgelegd bij installatie van de Wijkraad Nesselande en kan duiden op een ernstige integriteitskwestie en/of belangenverstrengeling. Of dit te maken heeft met besluiten die worden genomen haaks op wensen en verzoeken van bewoners en ondernemers, kunnen wij niet bevestigen. 

[UPDATE 31/5/24 we hebben geen reactie mogen ontvangen van de Wijkraad Nesselande] 

[UPDATE Wij hebben nog geen reactie ontvangen van de Wijkraad Nesselande] 

Wij willen het betreffend wijkraadslid vragen zich uiterlijk 13 mei 2024 12 uur (middag) te melden met toelichting via ons contactformulier.

Wijkraadsleden dienen onder andere open, betrouwbaar en zonder schijn van belangenverstrengeling te opereren. Nesselande.INFO neemt deze kwestie zeer zwaar op en meent dat de wijk Nesselande – en alle betrokkenen –  inzicht moeten krijgen in de “waarom” van deze kwestie en vooral het verzwijgen. 

Waar dit een klein “vergrijp” lijkt, schrijft de geldende gedragscode (publicatie 2022) Wijkraadsllid van de gemeenteraad Rotterdam voor dat elke schijn van belangenverstrengeling. Bovenal moet een nevenfunctie bij het afleggen van de eed (lente 2022 in dit geval, red.) worden gemeld (bij de gemeente Rotterdam). Zie hier de geldende gedragscode Wijkraadslid gemeente Rotterdam.

  • De nevenfuncties moeten worden getoetst op integriteitskwesties en openlijk worden vermeld op de gemeente website.
  • Waarom de nevenfunctie bij het afleggen van de eed niet is gemeld, is nog niet bekend.
  • Het voorval is in onderzoek, via X is de Wijkraad Nesselande is inmiddels @wijknesselande herhaaldelijk om opheldering gevraagd.

Wij willen het betreffend wijkraadslid vragen zich uiterlijk 13 mei 2024 12 uur (middag) te melden met toelichting via ons contactformulier.

 

  • Er is inmiddels herhaaldelijk een poging gedaan om met de Wijkraad Nesselande in contact te komen.

<later meer>

Foto boven via gemeente Rotterdam.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair