Burgemeester Opstelten opent Charley Toorop Toren

911

Burgemeester Ivo Opstelten zal op 25 oktober de Charley Toorop Toren in Rotterdam-Nesselande officieel openen. De Charley Toorop Toren is ontwikkeld door Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) en werd eind vorig jaar opgeleverd. Ter gelegenheid van de officiële opening is het op 25 oktober feest in de Charley Toorop Toren. De feestelijkheden staan, met een knipoog naar de naamgever van het gebouw, de kunstschilderes Charley Toorop, in het teken van kunst en cultuur. Voor de bewoners is er ’s middags een gevarieerd feestprogramma met onder andere muziek, een illusioniste, een dansdemonstratie, een kunstmarktje en diverse exposities. Ook relaties en omwonenden zijn uitgenodigd om de feestelijkheden bij te wonen en het gebouw te bekijken.

De Charley Toorop Toren is een multifunctioneel gebouw. Het biedt plaats aan 95 serviceappartementen en een kleinschalig woonproject van 24 woningen voor dementerenden. Op de begane grond zitten wijkvoorzieningen: een kinderdagverblijf, een huisartsen- en fysiotherapeutenpraktijk, een Centrum voor deeltijdzorg en een zorgpost. Daarnaast is er op de parterre een recreatieruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. De combinatie van functies zorgt voor levendigheid en gezelligheid in het gebouw.

Unieke vorm kleinschalig wonen voor dementerenden Uniek in Nederland is de vorm van kleinschalig wonen voor dementerenden die de SOR in dit project in samenwerking met De Stromen heeft gerealiseerd. Er zijn vier groepen van zes dementerenden. Iedere bewoner heeft de beschikking over een eigen driekamerwoning. Hierdoor is het project uitermate geschikt voor echtparen waarvan één partner dementerend is. Vaak wonen zij gescheiden omdat de dementerende partner is opgenomen in een verpleeghuis. Per groep is er een gezamenlijke huiskamer. De bewoners hebben een zelfstandig huurcontract en krijgen op indicatie de benodigde zorg. Bovendien biedt De Stromen welzijnsactiviteiten op maat zodat de bewoners hun dag prettig en zinvol kunnen doorbrengen. Deze vorm van kleinschalig wonen moet ertoe leiden dat de dementerende bewoners niet geïsoleerd raken maar juist zoveel mogelijk onderdeel uitmaken van de wereld om hen heen.

Zorg aan huis Behalve ondersteuning aan de bewoners van de appartementen voor dementerende bewoners, levert De Stromen in 36 woningen in de woontoren zorg en begeleiding aan de zelfstandig wonende huurders. En in het Centrum voor Deeltijdzorg op de begane grond van de Charley Toorop Toren verzorgt de zorginstelling dagopvang voor bewoners uit de wijk.

Atrium De nieuwbouw bestaat uit een woontoren van twaalf etages met aan weerszijden een vleugel van drie verdiepingen. In de laagbouw zorgt een atrium voor een bijzondere lichtinval. In één van de zijvleugels is dankzij het atrium op de eerste etage een lichte, extra brede galerij ontstaan. De andere zijvleugel omsluit een binnentuin. Bron: persbericht http://www.ouderenhuisvesting.nl/nieuws/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.