Ook in Rotterdam-Nesselande is het een issue die vaak (op de sociale media) wordt aangehaald. Het zou hier gaan om ‘illegale afvaldumpingen’ bij de lokale containers.  Ruim tien Nederlandse gemeenten proberen nu via cameratoezicht het dumpen van afval rondom ondergrondse containers te voorkomen.  Ook Rotterdam behoort tot zo een gemeente die testen doet met bewaakte afvalplekken. Wanneer de wijk Nesselande hier aan mee doet is niet bekend. Plekken rondom de boulevard Nesselande, maar ook op plekken die aan de wegen zijn gelegen (zoals Laan van Avant-Garde) en het punt bij de Shell Brandingdijk, hebben regelmatig last van dumpingen waarbij het afval letterlijk naast de containers wordt geplaatst. 

(foto boven: maandag 24 juni 2019 Shell locatie Brandingdijk, 12 uur)

Rotterdam

In de gemeente Rotterdam is het het aantal meldingen van afval naast containers explosief gestegen (bron: Trouw.nl juni 2019). Waren het er nog 2000 in het jaar 2013,  tot meer dan 22.000 in 2017. Daarmee wel de relativering dat het aantal ondergrondse containers is gestegen in Rotterdam.

Trouw.nl meldt juni 2019:

Bijna de helft (49 procent) van de Rotterdammers ervoer in 2018 vaak overlast van vuilnis naast containers, bleek uit onderzoek van de gemeente.

Vorig artikelLokaal netwerken als bedrijf in Nesselande? 26 juni 2019 weer een Open Coffee
Volgend artikelDe politie deelt boetes uit aan dronken bezoekers op Boulevard Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.