HomeGemeente #raad010College Zuidplas: 'Minder hinder door vliegverkeer en veel extra nieuwbouw!' #vijfdedorp #koningskwartier

College Zuidplas: ‘Minder hinder door vliegverkeer en veel extra nieuwbouw!’ #vijfdedorp #koningskwartier

6+ Free Transavia & Plane Photos - Pixabay

In de normale drukke vliegperiode hebben wij het in Nesselande ook: (laagvliegende) vliegtuigen die nog even moeten wachten op hun landing op Rotterdam Airport. De gemeente Zuidplas wil minder geluidshinder. Ook mag de verdere uitbouw van Zuidplas – bij een uitbreiding van het luchtverkeer – met duizenden nieuwe woningen niet worden belemmerd. Daarbij is Nesselande bijna ‘vol gebouwd’ en vertrekken tal van Nesselanders na enkele jaren – voorzien van flinke overwaarde – naar een nieuwe bestemming in Zuidplas. Een enkeling kiest voor doorstroom binnen Nesselande.

Burgemeester en wethouders van Zuidplas hebben maar 2021 laten weten dat willen dat de geluidhinder van het  vliegverkeer aantoonbaar afneemt. Ook willen zij  geen belemmeringen voor de bouw van nieuwe woongebieden in de gemeente, zoals het Vijfde dorp. Zie hebben dit naar de minister gecommuniceerd op basis van signalen van inwoners over overlast.

Herziening

Het college van onze buren in Zuidplas reageren op een herziening van het Nederlandse luchtruim. De luchtruimherziening is bedoeld om het luchtverkeer efficiënter en duurzamer af te handelen, het college zegt:

Er zijn echter grote zorgpunten omdat er nog steeds wordt uitgegaan van groei van de luchtvaart en omdat een netto vermindering van de hinder in Nederland nog niets zegt over hoe dit lokaal en regionaal uitpakt.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular