HomeNesselande INFO nieuwsGeschiedenis Rotterdamse wijk Prins Alexander (en Nesselande) (VIDEO)

Geschiedenis Rotterdamse wijk Prins Alexander (en Nesselande) (VIDEO)

Nesselande ligt in Prins Alexanderen is een van de grootste wijken van Rotterdam, met meer dan 100.000 inwoners. De wijk ligt in het zuiden van de stad en grenst aan de gemeente Capelle aan den IJssel. Prins Alexander is een relatief nieuwe wijk, die is ontstaan in de jaren 1960 en 1970. De wijk is gebouwd op een polder die in de 19e eeuw is drooggelegd.

Prins Alexander is een wijk met een diverse bevolking. Er wonen mensen uit alle lagen van de bevolking, van hoogopgeleiden tot laagopgeleiden. De wijk heeft een groot aantal voorzieningen, waaronder scholen, winkels, restaurants, sportverenigingen en een ziekenhuis.

De wijk is ook een belangrijke verkeersader. Er lopen twee belangrijke autowegen door de wijk, de A16 en de A20. De wijk Heeft meerdere metrostations en zijn aangesloten op de nieuwe de Hoekse Lijn waardoor mensen van Strand naar Strand kunnen rijden.

Prins Alexander is een levendige en dynamische wijk, waar veel te doen is. De wijk is een populaire woonwijk voor mensen die op zoek zijn naar een ruime woning en een goede voorzieningen.

 

De ontwikkeling van de wijk Prins Alexander

De wijk Prins Alexander is in de jaren 1960 en 1970 gebouwd op een polder die in de 19e eeuw is drooggelegd. De wijk is ontworpen door de architectenbureaus Van den Broek en Bakema en Kraaijvanger. De wijk is gebouwd volgens het principe van de tuinstad, met veel groen en water.

In de jaren 1980 en 1990 is de wijk Prins Alexander verder uitgebreid. Er zijn nieuwe woonwijken gebouwd, zoals Zevenkamp en later ook Nesselande. Ook heeft er in de bestaande wijken verdichting plaats gevonden. In de jaren 2000 is de wijk Prins Alexander verder gemoderniseerd met nieuwe scholen, winkels en sportvoorzieningen.

Toekomst van de wijk Prins Alexander

De wijk Prins Alexander is een levendige en dynamische wijk, waar veel te doen is. De wijk is een populaire woonwijk voor mensen die op zoek zijn naar een ruime woning en een goede voorzieningen.

De toekomst van de wijk Prins Alexander ziet er rooskleurig uit. De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn veel voorzieningen. De wijk is ook een populaire locatie voor bedrijven.

 

 

De wijk Prins Alexander is een wijk met potentie. De wijk is klaar voor de toekomst.

 

Lees hier alles over de geschiedenis van Nesselande.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair