HomeActiviteiten Nieuws Nesselande Watskeburt?! Spetterend begin CuliNESSE 2023 Nesselande

[VIDEO] Watskeburt?! Spetterend begin CuliNESSE 2023 Nesselande

De donderdag – waar een Code Geel was voorspeld voor Zuid-Holland – begon twijfelend aan het Oeverpark. Bezoekers druppelde wijfelend binnen over het grote festivalterrein van het Oeverpark Rotterdam-Nesselande. Opvallend was, links bij het betreden van het eventterrein, het grote (roze-barbie-achtige) reuzenrad van Lexa. Ook voor een verse echtscheiding had CuliNESSE 2023 blijkbaar een oplossing. De donderdag was overduidelijk niet uitverkocht, maar “gewoon gezellig”. 

Gezellig

We zagen niet veel anders dan de 10e editie in 2022. Een “Nederlands Café” direct bij het water van de Zevenhuizerplas was weer net als in 2022 mega populair. Wie einde middag al CuliNESSE betrad werd verwelkomd door de covers van David Bowie op het kleinere Dada podium. Ooit stonden grootheden Davina Michelle en MAAN op dat podium.

CuliNESSE 2023
CuliNESSE 2023

Waar diverse artiesten een “Waar komen jullie vandaag”-steekproef deden op het podium, kunnen we voorzichtig concluderen dat CuliNESSE niet alleen voor Nesselande-groot is.  Vanuit heel Zuid-Holland en Brabant komen ze op het gezellige eet-drink-feest CuliNESSE af.

Sanne en De Jeugd

Roos-Anne Hans (“Sanne”) Miss Montreal haalde wat publiek naar het hoofdpodium en eindige in Rotterdamse-stijl met een happyhardcore cover. Veel ouders konden bij Sanne nog wel meekomen om het stokjes vervolgens door te geven aan hun kinderen voor de energieke actie van de Jeugd van Tegenwoordig die zich afvroegen:

Is dit Rotterdam of zitten jullie op het randje ozo?

 

De immer toerende Dirty Daddies sloten een nat festivalterrein af aan het Oeverpark in Nesselande.

Learnings

Veel horeca stond op een herkenbare plek. De centrale wc’s leken duidelijker aanwezig (kritiekpunt in 2022), als je bij het podium staat blijft het een lange loop naar de kassa en pin-munt-automaten. Daar valt veel winst nog te behalen. Qua programma zou bijvoorbeeld Dirt Daddies makkelijk kunnen ruilen met een dan afsluitende Miss Montreal, die op de donderdag een veel groter publiek had verdiend. Muntjes zijn rond de 3,40 per munt. Drinken is 1 munt, wat eten is al snel 2-3 munten voor een hamburger of saté. Bij FRED was het continu druk (wijn en volle gerechten), bij de pizza, hamburger bbq en saté wat minder. De brede opzet van het hoofdpodium blijft prettig; overal heb je wel zicht op het hoge podium waar de lokale kids tijdens de Jeugd van Tegenwoordig een gastoptreden kregen. 

CuliNESSE vindt plaats in Nesselande-Rotterdam van 24-26 augustus 2023.

^AR

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden