HomeNesselande INFO nieuws De kostbare Groene Bak (fontein) Nesselande functioneert weer @openrotterdam

[UPDATE] De kostbare Groene Bak (fontein) Nesselande functioneert weer @openrotterdam

 

De Groene Bak (officiële naam: Waterbekken) Nesselande is een kostbaar kunstwerk.

Groene Bak Nesselande

[UPDATE 10 augustus 2022 kort na de navraag waarom de bak weer in onderhoud was aangezien hij nog maar net draaiende was, is de fontein weer gaan functioneren]

Waar de bak ooit in de stromende regen met een handje vol mensen is “geopend”, heeft de bak veel ellende opgeleverd. In de zomer van 2021 stond de fontein (die dan veelal juist een periode kent dat deze actief is) wederom met defect uit. Onkruid en stinkend water gaven het kunstwerk toen (foto beneden) een akelige verwelkoming in de wijk Nesselande mee en brokkelde letterlijk af. De fontein staat in de periode periode oktober-april uit, ook vanwege onder andere het onderhoud.

Na aandacht van Nesselande.INFO en Open Rotterdam is de bak weer gerepareerd, het onkruid verwijderd en augustus 2021 weer gaan spuiten.

De dienstdoende ganzen en eenden moesten elders hun plek vinden. In ons archief is terug te vinden dat de bak al sinds 2010 regelmatig defecten kent, verwaarloos is of gewoon lange perioden niet functioneert. De bak is rondom 2011 al een keer volledig gerenoveerd. Kostbaar aangezien de kunstenaar de groene bouwstenen met de hand moest produceren en er vervolgens een tekort aan grondstof zou zijn. De fontein heeft jarenlang afstel- problemen vertoond; bij het in de file staan op de rotonde werd het voertuig gratis “gewassen”. Als de fontein het doet en de bak is onderhouden, zijn er zeker bewoners die bak waarderen, zie video van Open Rotterdam.

Bewoners stellen dan ook voor de bak dicht te storten en er palmbomen te plaatsen net als de rotonde elders in de wijk.

 

De Groene Bak spuit weer! Nesselande.info en OPEN Rotterdam hebben aandacht gevraagd voor defect kunstwerk

 

HET WATERBEKKEN, EEN KUNSTWERK VAN STANISLAV LEWKOVIC, AAN DE LAAN VAN AVANTGARDE IN NESSELANDE WORDT GEREPAREERD. HET ONDERHOUD OP HET WERK IS NIET ONOMSTREDEN.

 

Augustus 2022 wederom in onderhoud

Een medewerker van de gemeente Rotterdam laat ons augustus 2022 weten:

De bak is leeggepompt. Als de bak helemaal droog is, kan hij worden onderhouden.

Omwonenden melden dat de bak enige tijd geleden ook al in onderhoud was en maar even heeft gefunctioneerd dit jaar.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular