HomeActiviteiten Nieuws NesselandeDe Groene Bak fontein Nesselande ligt er weer uit

De Groene Bak fontein Nesselande ligt er weer uit

Helaas spuit de "Groene Bak" (Waterbekken) bij de Brandingdijk niet meer. Het eerste onkruid rondom en in de bak is ook spijtig weer opkomend. Bewoners melden dat het spuitwerk te hoog is gegaan wat het verkeer en overstekende voetgangers extra nat heeft gemaakte de laatste dagen. Enkele jaren geleden is de spuit om deze al laag afgesteld om onnodige wasbeurten te voorkomen van de directe omgeving. #nieuws #nesselande #nieuwsnesselande #news #strand #wijk #groenebak #nesselandeinfo #nesselandenieuws
De Groene Bak (Waterbekken)

De bak is jaren het onderwerp van bewonersirritatie gezien het vele onderhoud dat in de loop van de jaren moest plaatsvinden. De “bak” is vaak en lang in onderhoud geweest maar heeft ook langere periode leeggestaan en is zelfs een lange periode omringd geweest door bouwhekken. Het dure onderhoud (door vooral het handgemaakte materiaal) heeft reeds tonnen gekost.    

[UPDATE] Een bewoner heeft ons gemeld dat hij de gemeente heeft verzocht naar de bak te kijken omdat er veel water ver van de bak werd gespoten en de weg zeer nat heeft gemaakt. Sindsdien staat de fontein uit.

Helaas spuit de “Groene Bak” (Waterbekken) bij de Brandingdijk niet meer. Het eerste onkruid rondom en in de bak is ook spijtig weer opkomend. Bewoners melden dat het spuitwerk te hoog is gegaan wat het verkeer en overstekende voetgangers extra nat heeft gemaakte de laatste dagen.

Enkele jaren geleden is de spuit om deze al laag afgesteld om onnodige wasbeurten te voorkomen van de directe omgeving.

De Groene Bak staat volgens afspraak tussen april en oktober aan. Spijtig vindt er in die periode ook veel onderhoud plaats, of is het spuitwerk defect.

Waarom de verzoeken van bewoners al meer dan tien jaar worden genegeerd (“Gooi de bak dicht en plant er palmbomen in net bij andere rotondes in de wijk..”), is niet bekend.

 

Bekijk hier het archief. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair