HomeNesselande in de persLeefbaar Rotterdam wijkraadlid claimt 'Prullenbakken strand Nesselande' (maar die stonden er al)

Leefbaar Rotterdam wijkraadlid claimt ‘Prullenbakken strand Nesselande’ (maar die stonden er al)

Waar Nesselande.INFO de hulp van AI tekstanalyses modellen social media nepaccounts ontmantelt en op snelheid achterhaalt wie-wat over Nesselande zegt, komen de meest vreemde verhalen aan het licht. Spijtig veelal met een politieke kleuring voorzien van desinformatie. Het veelvuldig verspreid “politiekgekleurd” nepnieuws over, en uit Nesselande, heeft als lokaal campagnemateriaal gediend bij de actuele lokale verkiezingen en geeft op basis van vergaande analyses van onze redactie een markant beeld van de hardnekkige verspreiders van het nepnieuws en de geloofwaardigheid van betrokken lokale politici en actieve leden.

 

Nesselande.INFO conformeert zich 100% aan de Overheid.nl rijksbrede strategie tegen desinformatie. 

Wij betreuren dat de communicatie met de Wijkraad Nesselande niet op een lijn zit met de issues die spelen bij de bewoners. Waarbij wij welzeker uitgaan van een oprechte neutrale inzet voor de wijk conform de gedragscode van een soortgelijke raad. De miscommunicatie zorgt voor veel verwarring  bij de bewoners, veel klachten zijn door Nesselande.INFO direct met actieve raadsleden opgelost, zoals onze inzet bij de verkeerchaos zomer 2022.

Zomer 2023 hebben een groep woeste Nesselanders zich bij een wijkraadlid (Leefbaar Rotterdam) gemeld met verzoek de geluidsoverlastLED op de plekken te plaatsen waar al jarenlang aantoonbaar klachten over zijn ingediend. Op stranddagen (en vooral -avonden) scheurt het geluiden van auto’s en motoren door de Laan van Avant-Garde en Brandingdijk.   Zie artikel. Door de passieve houding met betrekking tot bepaalde issues in de wijk, nemen de Nesselanders zelf het initiatief, zoals bij de verwijdering van het vlot op de Zevenhuizerplas.

Ook de dure wijkhubs (die kosten door heel groot Rotterdam gezien meer dan een miljard) kennen omgeving Nesselande-Zevenkamp spijtig weinig interactie en bewonerscommunicatie. Uit vragenlijsten op onze site blijkt dat bewoners helemaal niet op de hoogte zijn van een wijkhub.

“Extra prullenbakken strand Nesselande”
(maar die stonden er al)

Uit analyses is een ondertitelde video voorbijgekomen waarbij Leefbaar Rotterdam- en wijkraad-lid Peter enthousiast vertelt dat hij Nesselande, net als Nesselande.INFO, als “De badplaats in Rotterdam” ziet.

Vervolgens claimt Peter dat zijn politieke partij Leefbaar Rotterdam voor “Extra prullenbakken bij strand Nesselande” heeft gezorgd. Een merkwaardige claim want die stonden er al jaren op/bij het strand en de boulevard. In de periode 2019-2021, een periode voor het regeren van/met Leefbaar Rotterdam, zijn er door de gemeente extra grote bakken op de boulevard en bij het strand geplaatst. Dit naast de grote bakken die (veelal lente-begin zomer) jaarlijks worden geplaatst voor onder andere de opvang van bbq-kooltjes. Het plaatsen van extra mobiele bakken op de boulevard van Nesselande in de periode 2019-2021 is succesvol gebleken aangezien het bezoek zich begin avond naar de boulevard verplaatst op drukke stranddagen. Zie de toevoeging van nog meer prullenbakken in 2021. De gemeente schrijft 2021:

 

Er komen extra prullenbakken op verzoek van bewoners aan het strand en ook extra watertappunten die vooral bij de (buiten)sporters populair en gewild zijn. Dit laatste is een gewild item vanuit onder andere de Loopgroep Nesselande. De grote bakken met klep vervangen vanaf augustus deels de vaste prullenbakken vermoedelijk om sneller te legen. Ook komen er afvaltasjes.

Wij betreurend dat politiekgekleurde leden van wijkraad Nesselande betrokken zijn bij het voeden van desinformatie en nepnieuws dat vooral een politiek doel kent en weinig wijkbelang vertegenwoordigt zoekend naar constructieve oplossingen voor de wijk, zie voorbeeldartikel. Een collega wijkraad- en Leefbaar Rotterdam lid van Peter verzon begin 2023 nog een “oliebollendump in-bij-naast Nesselande” die door zijn buurtpreventie Nesselande uit een sloot in Zuidplas zou zijn gehaald. Het gehele verhaal bleek verzonnen. Dit is gebleken na onderzoek door Nesselande.INFO en het contact met de betreffende journalist van AD/RD en de in het artikel genoemde buurtpreventie coördinator Nesselande. Nesselande.INFO conformeert zich 100% aan de Overheid.nl rijksbrede strategie tegen desinformatie

Desinformatie en nepnieuws zijn een probleem. Het kabinet wil voorkomen dat desinformatie en nepnieuws veel invloed krijgen in Nederland. Het is daarom belangrijk dat iedereen in Nederland  kritisch en nieuwsgierig blijft naar waar het nieuws vandaan komt. Check daarom de tips om het verschil tussen nep en echt nieuws te herkennen.


 

https://www.instagram.com/nesselande_info/

https://www.instagram.com/nesselande_info/

Neem eens kijkje op onze Nesselande instagram om te bemerken dat de prullenbakken er al jaren staan. ook de beachcleaner – die in de zomer soms dagelijks het strand schoonveegt – is al ruim 13 jaar bezig op het strand van Nesselande. Zie ons bericht uit 2010 (via Wonio).

Zelfpromotie

De zelfpromotie, in dit geval op basis van valse claims, begint op de sociale media ook de eigen leden van Leefbaar Rotterdam te irriteren (bron Facebook Leefbaar Rotterdam, juli 2023):

Een bewoner moest een petitie starten alvoors het vlot pas is weggehaald
Een bewoner moest een petitie starten alvoors het vlot pas is weggehaald

Het vlot is weggehaald na een petitie van een Nesselanders; klachten zijn jarenlang genegeerd

Op de genoemde Facebookpagina van Leefbaar Rotterdam wordt ook geclaimd dat zij verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van het vlot in Nesselande; ook die waarheid is anders: qua veiligheid, een issue die Peter op video aansnijdt, is er veel kritiek op de lokale buurtpreventie Nesselande (tevens lid van de politieke partij van peter) die in nauwelijks zichtbaar is met wijkrondes maar ook jarenlange verzoeken van bewoners en strandbezoekers heeft genegeerd om het vlot weg te halen direct na het eerste dodelijk ongelijk; zie artikel met klachten en verzoeken van bewoners.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular