HomeActiviteiten Nieuws NesselandeFakenieuws Nesselande door politiekgekleurd Dagblad010 moet wethouder @d66 @d66rotterdam beschadigen

Fakenieuws Nesselande door politiekgekleurd Dagblad010 moet wethouder @d66 @d66rotterdam beschadigen

Het “nieuwsplatform” Dagblad 010 , dat wordt gerund door participanten en leden van een lokale politieke partij in Rotterdam, deelt wederom nepnieuws over de wijk Nesselande en haar bewoners. De site zou de bouw van een tweede eventlocatie benoemen die Nesselanders niet zien zitten. Met nepnieuws wordt er wederom een wethouder van “een andere politieke partij” als doelwit gezocht.  

Omdat de aanhoudende stroom van nepnieuws-artikelen inmiddels ook het imago en het woongenot in en van de wijk Rotterdam-Nesselande aantasten, zijn wij in gesprek gegaan met (politieke en gemeente-)partijen om het verspreiden van schadelijk nepnieuws aan banden te leggen. De Rijksoverheid is hier reeds langere tijd mee bezig, vooral als het een politieke lading kent, zie dit artikel.

De site is dezelfde website waar ook het fakenieuws  – dat gedeeld wordt door de coördinator Buurtpreventie Nesselande – breed wordt gedeeld. Het gaat hier onder andere om het nepnieuws over “plunderingen in Nesselande” – die nooit hebben plaatsgevonden – het volbouwen van het Common Green – wat in werkelijkheid om een plukje huurwoningen gaat met groot park – en het structureel framen van wethouders en bestuurders met nepnieuws. Tasjes aan de deur van lokale retailers zouden bendes zijn die kijken wie / wel of niet thuis is. Vooral de oudere Nesselanders zijn hiermee ten onrechte angstsituaties aangepraat in een veilig wijk Nesselande waar mediakanalen spijtig door lokale politieke figuren worden misbruikt.

 

video I love Urban

In het betreffende artikel – geschreven in zeer slecht Nederlands en vol taalfouten – wordt niet alleen de Kosboulevard en het Oeverpark door elkaar gehaald, maar wordt duidelijk dat ze onbekend zijn met de plannen in Nesselande. Bovenal is de website – vol politie propaganda – niet op de hoogte dat de wijkraad Nesselande met de gemeente samen heeft ge-inventariseerd wat er op een stukje Oeverpark, dat “braak” komt liggen, nog qua activiteit gepland kan worden. Denk hier aan een wandelgebied, vaste schaatsbaan of speeltuin. Nesselande.INFO heeft zich vanaf het begin ingezet voor een bestemming waar de bewoners zich goed in kunnen vinden.

Een nieuwe eventlocatie die niet bestaat

Wij gaan er vanuit dat de wijkraad Nesselande zelf bekend is met het feit dat het Oeverpark al jaren een gemeentelijke eventlocatie is. Het artikel doet vermoeden dat de wijkraad hiermee onbekend zou zijn.

Voor de duidelijkheid is het Oeverpark Rotterdam-Nesselande al jaren door de gemeente als eventlocatie aangewezen. Het is de locatie die bekend is van onder andere I Love Urban en CuliNESSE.

Foutieve bewerkingen en framing

December 2022 een artikel, dat duidelijk is gericht op het in een negatief daglicht stellen van een zittende cultuurwethouder van een andere politieke partij dan waar de “redactie” van de “nieuwssite” aan gelinkt is. In het artikel een aantal markante en foutieve beweringen waardoor wij van “nepnieuws” kunnen spreken dat vermoedelijk opruiend is bedoeld:

1 De zittende cultuurwethouder zou volgens het politiek gekleurd “dagblad” voornemens zijn een extra eventlocatie aan de Kosboulevard te willen openen. Er is geen enkel plan bekend van deze wethouder/gemeenteraad/gemeente/bestemmingsplan waarin er een locatie gebouwd zou worden aan de sportieve Kosboulevard dan dat er wellicht (zoals de beachvolley) wat uitbreiding komt van de sportaccommodaties aanwezig aan het water van de Kosboulevard. Concreet is er geen ruimte in Nesselande en geen liggend bestemmingsplan. De berichtgeving lijkt te zijn bedoeld om onrust te stoken in de wijk Nesselande.

2 In 1998 is er wel een plan geweest om een indoorrecreatie op de plek in het Oeverpark (tegenover de Kosboulevard) te plaatsen. Klik hier voor ons artikel van enkele jaren geleden met duiding van dit oude plan dat inmiddels van tafel is. De gemeente komt nu samen met bewoners met idee-en, zoals een extra wandelgebied bij het Oeverpark, speeltijd of meer sportaccommodaties. Van een tweede “eventlocatie” is geen sprake. Ooit was er een plan voor een hotel aan de Kosboulevard, maar ook daar waren geen “uitbaters” voor te vinden.

3 De gemeente Rotterdam is aan de slag gegaan om idee-en te verzamelen onder bewoners voor het stukje Oeverpark waar nu de tijdelijk school staat tegenover de voetbalkooi.

4 De Wijkraad Nesselande (zelf aanwezig om bewoners op de Kosboulevard te woord te staan), zegt oktober 2022 over de idee-en voor het Oeverpark (dus niet Kosboulevard waar Dagblad010 het over heeft):

Hier Zijn Ze Bij Stadsontwikkeling Ontzettend Blij Mee En Ze Bedanken Je Voor Het Meedenken Over De Invulling Van De Kosboulevard. Ruim 700 Reacties Zijn Via Mijn.Rotterdam.Nl, De Postkaart, Facebook En Instagram Binnengekomen. Er Is Een Sterke Voorkeur Voor School, Recreatie, Sport En Activiteiten Voor In De Avond En Het Weekend. Ze Zijn Blij Verrast Met De Veelzijdigheid Van De Ideeën, Van Scooterstuntplaats Tot Schaatsbaan En Van Kinderboerderij Tot Aan Klimbos.

Er is nergens sprake van een extra eventlocatie dan het Oeverpark dat al jaren een eventlocatie is. Nesselande is immers anno 2022 volgebouwd met de laatste woningen in Waterwijk, een reeds opgeleverd Noorderstrand en bestemming Common Green met een park en huurwoningen. Er is geen plan om het Oeverpark/Kosboulevard vol te bouwen.

5 En dan een bedroevende vermelding in het artikel dat juli 2022 een festival geweest zou zijn met onder andere wildplassers. De “redactie” en politieke leden focussen overduidelijk op een groot multicultureel urbanfestival op het Oeverpark dat juli 2022 voor opvallend weinig (verkeers)problemen heeft gezorgd in een druk en opgebroken wijk Nesselande. Zeer opvallend omdat in deze periode Nesselande de afgesloten Brandingdijk voor extra drukte heeft gezorgd op stranddagen. Zoals bij de bewoners in Nesselande bekend is de eventlocatie Oeverpark gelegen naast een druk strand Nesselande op zomerse dagen. Wij hebben de berichten mbt rondom dit festival in Nesselande – als ook politiemeldingen – gemonitord en komen tot een andere belichting vanuit de politie Rijnmond zelf, zie dit artikel. Een detail is dat bij dit festival veel bezoekers gebruik hebben gemaakt van het ov en er geen verkeersoverlast was richting het festival.

Het politiekgetinte “nieuwsmedium” tracht het multicultureel festival met nepnieuw overduidelijk in een negatief daglicht te plaatsen, als ook de dienstdoende wethouder.

 

6 In het artikel, van redactioneel bedenkelijk niveau, worden – zeer warrig – projecten in Nesselande bijgehaald die voor parkeerproblemen zouden moeten gaan zorgen tijdens events. De redactie is niet op de hoogte van het feit dat het door hun genoemde Noorderstrand reeds is opgeleverd en per woning een eigen parkeergelegenheid aanwezig is + extra centrale parkeerplekken. Ook is de “redactie”  overduidelijk niet bekend met het feit dat bij de bouw van Common Green in Nesselande een ondergrondse parkeergarage wordt gebouwd in 2023.

Dat er op drukke stranddagen verkeersproblemen zijn, is al jaren duidelijk en staat los van events. De politieke partij waar dit “dagblad” aan is gelieerd heeft dit probleem nooit willen oppakken ondanks klachten en brieven van bewoners.

7 Zeer merkwaardig is het feit dat de “redactie” van Dagblad010 zou kunnen zien dat de wildplassers (waar Nesselande tijdens drukke stranddagen veel mee te maken heeft ivm regelmatige, defecte strand wc’s) afkomstig zouden zijn van het festival en niet bijvoorbeeld van het drukke strand Nesselande. Zoals bekend kan er ook bij de horeca in Nesselande niet geplast worden.

8  Dat andere festival op het Oeverpark dat einde zomer is “geopend” door de voorman van Leefbaar Rotterdam, Robert Simons, kende spijtig wel overlast rondom terugkerend bezoek. Een detail hierbij is dat Simons – op dat moment locoburgemeester Rotterdam – op het festival werd uitgefloten na een bedenkelijke “speech”. We zien op een ingestuurde video ook publiek voor het podium massaal weglopen tijdens het optreden van de Nesselander die lopend vanuit zijn woning het festivalterrein kan bereiken. Wij hebben besloten als redactie Nesselande.INFO deze video aanvankelijk niet te vertonen, maar heroverwegen deze beslissing .

Na dit festival zijn veel bezoekers aangehouden voor het rijden onder invloed en is er een agent in Nesselande meegesleurd over de boulevard, zie dit artikel. Op dit festival eind augustus was – getuige hun sociale media – de “redactie” van Dagblad010 en ook leden van de betreffende politieke partij aanwezig. Zie screenshot en link naar het artikel op AD.nl.

Rondom dat festival was er in de wijk Nesselande WEL sprake van een verkeerschaos om de betreffende bestuurders en wijkraad Nesselande geen actie wilde ondernemen mbt de aanwezige verkeerschaos in de wijk Nesselande rondom dit event, zie hier archief. 

Een wijkraadlid – tevens lid van de politieke partij waar Dagblad010 aan gelinkt lijkt te zijn – moet zelfs lachen om de verkeerchaos in Nesselande zomer 2022, zie dit artikel.

 

9. Het is de “redactie” van Dagblad010 niet bekend dat de aan de “redactie” gelinkte politieke partij jarengeleden zelf akkoord heeft gegeven op het van de hand doen van een vitale parkeerplaats aan de Kretalaan in Nesselande voor de bouw van woningen (Noorderstrand).  Dit ondanks veel verzoeken van Nesselande de bouwplannen te heroverwegen. Deze verzoeken gebeurde in de regeringsperiode van de betreffende, lokale politieke partij.


Bron artikel (dagblad010.nl) december 2022:

 

De wijkraad Nesselande heeft geen enkele behoefte aan uitbreiding van het aantal evenementlocaties. Het heeft er één – Oeverpark Nesselande – en dat is meer dan voldoende. Cultuurwethouder Kasmi dacht dat het knelde in de wijk en nieuwe locatieprofielen lucht zouden geven, maar het tegendeel is waar.

Het bestuur van de wijkraad vreest zelfs dat er een toename van overlast op de loer ligt zodra de Kosboulevard wordt bebouwd. Een ander aandachtspunt is dat er na afloop van het evenement Urban Festival op 16 juli van dit jaar bezoekers in de wijk blijven hangen, waarbij er enkele vernielingen zijn aangebracht. Tevens zijn er diverse mensen waargenomen die op de Corsicalaan aan het wildplassen waren.

Het advies van voorzitter Lemmers is dan ook om die ellende de komende zomer via toezicht & handhaving te voorkomen. Bovendien is er een gebrek aan parkeervoorzieningen. Dat wordt erger als er op de locaties Kosboulevard, het Common Green en het Noorderstrand woningen komen. Nesselande vraagt daar een oplossing voor.

Foto: AM

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair