HomeNesselande INFO nieuwsPer 10 januari 2022 werkzaamheden Groenedijk Nieuwerkerk

Per 10 januari 2022 werkzaamheden Groenedijk Nieuwerkerk

 

Groeneweg

Op maandag 10 januari 2021 start de reconstructie van de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Zuidplas. Als alles volgens plan loopt, dan is het werk eind mei 2022 gereed, zo meldt de gemeente Zuidplas ons. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Projectgebied Hitland

Het gaat om het deel vanaf de 30 km/uur-grens ter hoogte van Ver-Hitland (Groenendijk 229) tot aan de kruising met de ’s-Gravenweg en Kortenoord. Het andere deel van de Groenendijk, vanaf Ver-Hitland tot aan Capelle aan den IJssel, wordt in een later stadium opgeknapt.

Werkzaamheden

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, krijgt de Groenendijk een nieuwe laag asfalt en komt de weg weer op de juiste hoogte te liggen. Daarnaast worden er buiten de bebouwing drempels geplaatst om de snelheid van weggebruikers te remmen. Ook maakt de aannemer aan beide zijden van de weg een fietssuggestiestrook.

Tijdens de uitvoering van het werk is de Groenendijk afgesloten voor doorgaand verkeer, dat ter plaatse wordt omgeleid. Alle woningen en ondernemingen blijven te voet altijd bereikbaar.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular