HomeActiviteiten Nieuws NesselandeGroene bak "Waterbekken Fontein" hoek Brandingdijk weer in kostbaar onderhoud #dossier

Groene bak “Waterbekken Fontein” hoek Brandingdijk weer in kostbaar onderhoud #dossier

groene bak fontein

Het valt direct op. Het is lente en groene bak-fontein hoek Brandingdijk – Laan van Avant-Garde spuit niet. De bak – die er niet als ‘waterbekken’ maar simpele groen bak uitziet en zo de bijnaam heeft gekregen gezien de vele periode van niet-functioneren, is wederom in onderhoud sinds eind april 2023. 

April-mei 2023 zou de bak beschadigd zijn aan de binnenkant en lek. Of dit lek wellicht door het vele onderhoud in de bak is ontstaan, is niet duidelijk. De bak kent groenstukken die zeer lastig te verkrijgen zijn en met de hand moeten worden gevormd. Dit zorgt regelmatig voor onderhoud, naast de enorme vorming van onkruid als de bak uit staat als ook de stank bij een lege bak. De beoogde verlichting, onderdeel van het ontwerp, dat door de groene rand zou schijnen, heeft het nooit gedaan.

Oplossing

Waarom de bak niet wordt voorzien van beplanting – zoals de door de bewoners hier op Nesselande.info aangeven optie van palmbomen – en continu  in kostbaar onderhoud blijkt, is een raadsel.

Het is de Groene Bak (kunstwerk) die reeds vanaf oplevering veel kritiek heeft gehad. Het goed bedoelde kunstwerk, dat de drukke rotonde siert, kent van april tot oktober veelal een water spuitwerk dat onderhevig is aan veel afstelwerk. Januari 2021 ligt het kunstwerk vanuit de richting Zuidplasweg-Brandingdijk uit elkaar.

Zie het dossier:

Homepage – Chained News PRO

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair