De nieuwe Nesselande-poll – de herfsteditie – is van start gegaan. Dit met een doorloop van drie maanden of 300 unieke stemmers. De vraag is simpel en relevant:

Het winkelboulevard Nesselande kent leegstand, waar is behoefte aan in het winkelaanbod? 

De poll is op de desktop rechts te vinden, op de mobiele versie naar beneden scrollen.

Vorig artikel‘Politie in burger arresteert met flitsactie drie personen aan boulevard Nesselande’
Volgend artikelE10 tanken bij Shell Van der Knaap Nesselande

16 REACTIES

 1. Bij de poll voor winkels lijkt het mij goed om zelf ook iets in te vullen. Want ‘anders’wordt het meest ingevuld. Maar weet je nog niks.

  Anders : Ekoplaza, smoothie bowl bar, salade bar…. Iets gezonds.

 2. Maak het gezelliger en aantrekkelijker om er te winkelen.
  Boulevard autoluw en meer restaurantjes met gezellige terrasjes ipv tuinstoeltjes met een glaswand er omheen en zonder bediening.

 3. Een soort MonkeyTown, dat trekt mensen aan uit de hele regio. Andere winkels kunnen daar ook van profiteren.

 4. Het overgrote deel van het jaar waai je weg op het Maltaplein. De glazen zeilen helpen daar niet. Behoud en aantrekking van met name kleine winkels kan waarschijnlijk alleen als de huren verlaagd worden. Zou leuk zijn als er een Dille & Kamille en Action komt.

 5. Zomaar een vraag: wat zet mensen aan om naast de behoefte van de dagelijkse inkopen een winkelcentrum te bezoeken? Juist, ja, gezelligheid. In de huidige opzet slaat wc Nesselande de plank mis. Ga eens kijken in de Reigerhof: gezelligheid, overdektheid, aanbod,variatie en regiofunctie. Sterk punt van wc Nesselande zijn de parkeervoorzieningen.

 6. Een goede slager zou erg welkom zijn.
  Van thuis weet ik dat een Action ook gewaardeerd wordt.

 7. Een goede en “betaalbare” slager of groenteboer zoals in de Reigerhof zou veel toevoegen en is echt nodig. Meer kledingwinkels en supermarkten voegen niets toe.

 8. Een goede traiteur of slager. Anders een markt op woensdag of vrijdag. Een bruin café spreekt me ook wel aan.

 9. Persoonlijk denk ik dat de lege ruimte in het midden van het Malthaplein gevuld zou moeten worden met kleinschalige paviljoens t.b.v. kleine zelfstandige ondernemers, zoals: kleine boutiques met cadeauaccessoires, een notenbar/delicatessen, bloemenkiosk, strandmode, een schoenmaker, maar ook misschien een luxe versslager, kaaswinkel, woon-accessoire-winkel, audicien/opticien, fietsreparatie, juwelier, dierenspeciaalzaak, reisbureau, etc. Ook zou een shop-in-shop concept bij de grotere winkelunits een mogelijkheid kunnen zijn.
  Ik hoorde van 2D-vastgoed, dat de nieuw aangebouwde ruimten van New Kopenhagen als bestemming maatschappelijke dienstverlening hebben. Dat is zonde.

 10. Beste Sijmen Aleman,
  Dank voor uw inhoudelijke reactie. Wij hebben nog geen reactie van de lokale politieke partij Leefbaar Rotterdam die maart/april 2021 vragen zou hebben gesteld in de gemeenteraad over de structurele leegstand. De nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam (editie mei 2021) vermeldt wel dat ver verhuurder nu proactief bezig is huurders over de streept trekken voor het Maltaplein.

  Dank u wel. Redactie Nesselande.info

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.