De plattegrond van Nesselande met daarop de locatie van Common Green.

Er worden 116 woningen gebouwd op de locatie Common Green in de wijk Nesselande. Nesselande.info was juli 2021 bij de presentatie van de ontwerpen en aldaar werd aangegeven dat bewoner konden meedenken met het 2/3 groen dat overblijft in het gebied Common Green achter de boulevard van Nesselande

Er komen 62 sociale huurwoningen, waarvan maximaal 60 procent is bestemd voor ouderen, en 54 huurwoningen in de middenhuur categorie. Het nieuwbouwproject krijgt de naam Finesse.

De woningen worden gebouwd in het gebied tussen de Wollefoppenweg en Corsicalaan. De woningen worden verdeeld over drie appartementengebouwen.

Aanzicht op de nieuwbouw Common Green vanaf de Corsicalaan.

Meedenken over inrichting buitenruimte?

Wilt u meedenken over de buitenruimte van het woningbouwproject Finesse op de bouwlocatie Common Green? Vul dan onderstaand vragenformulier in. U kunt tot 21 december 2021 reageren.

 

Woningtekort

Er is een groot tekort aan woningen in Rotterdam. Daarom wil de gemeente samen met haar partners nieuwe woningen bouwen en doorstroming in het bestaande woningaanbod versnellen. Er is veel vraag naar het type middenhuur woningen dat we hier willen bouwen. Op deze manier kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en kunnen mensen zoals politieagenten, leraren en zorgpersoneel een betaalbare huurwoning in de stad vinden.

Common Green is de laatste grote woningbouwlocatie in Nesselande. Na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Woonstad Rotterdam kan de bouw van de sociale- en middenhuurwoningen beginnen.

Nota van uitgangspunten

De gemeente heeft voor Common Green een nota van uitgangspunten opgesteld. Hierin staan de uitgangspunten die de gemeente meegeeft aan Woonstad voor de bouw van de appartementengebouwen en de bijbehorende parkeerplaatsen.

Bij de ontwikkeling van het bouwplan voor Common Green houdt de gemeente rekening met de verschillende karakters van de gebieden rondom de toekomstige woningbouw.

Common Green wordt omringd door:

  1. Het Rietveldpark met het metrostation.
  2. Het centrumgebied met grootschalige bebouwing, winkelvoorzieningen, het strand en de Zevenhuizerplas.
  3. Het groene Oeverpark met sport- en spelvoorzieningen.
  4. De kleinschalige historische bebouwing aan de Wollefoppenweg.

Woonprogramma

De locatie is vooral geschikt voor de bouw van appartementen. Er komen 54 huurappartementen in het middensegment, met een huurprijs tussen de 752 en 1060 euro per maand (prijspeil 2021). Daarmee komt Rotterdam tegemoet aan de vraag naar dit type woningen. De overige 62 appartementen worden sociale huurwoningen, waarvan maximaal 60 procent voor ouderen, met een huurprijs tot 752 euro (prijspeil 2021).

Bestemmingsplan

De bouw van de woningen past binnen het bestemmingsplan: ten noorden van de Wollefoppenweg mag volgens het bestemmingsplan nog een strook met woningen worden gebouwd. Het bestemmingsplan voor dit gebied is in 2014 vastgesteld. U kunt het bestemmingsplan inzien via ruimtelijkeplannen.nl.

Planning en bezwaar

Naar verwachting gaat de bouw van de woningen van start in het vierde kwartaal van 2022. De voorlopige planning is dat in november/december 2021 de omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor het bouwplan. De omgevingsvergunning wordt gepubliceerd op officiëlebekendmakingen.nl. U kunt tegen het verlenen van de omgevingsvergunning bezwaar maken en in beroep gaan. Meer informatie hierover vindt u op officiëlebekendmakingen.nl.

Voorafgaand aan de bouw maakt de gemeente de grond op de woningbouwlocatie bouwrijp. Dit gebeurt naar verwachting in het tweede  kwartaal van 2022.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Hieronder vindt u de antwoorden op de vragen die op de bewonersavond van 6 juli 2021 zijn gesteld. Heeft u nog andere vragen? Mail die dan naar NesselandeSO@rotterdam.nl.

Plattegrond zicht op de plas

Via: Rotterdam.nl, december 2021Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelVrijdag 17 december 2021 een veilige Groeneweg dijkweg met fietspaden
Volgend artikelUitkomsten enquête communicatie Prins Alexander: Nesselande.info vermeld als betrouwbare nieuwsbron

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.