Veel Rotterdammers wonen bij Woonstad Rotterdam. Ze hebben nog geen woningen in Nesselande. Daar komt met ons project Finesse verandering in. Tussen de Wollefoppenweg en de Corsicalaan gaan we 116 goede en betaalbare woningen bouwen. “Common Green” zoals het eerst werd genoemd wordt nu Finesse.

Er komen 3 woontorens met 54 woningen woningen in de vrije sector huur en 62 woningen sociale huur. Finesse is ons eerste project in Nesselande. Daarmee willen wij een bijdrage leveren aan het het oplossen van het woningtekort.

Wat gaan ze bouwen?

In 2022 willen we beginnen met de bouw. De bouw duurt ongeveer 20 maanden. In totaal komen er 3 woontorens. Deze bestaan uit:

 • 54 driekamer vrije sector huurwoningen
  Deze woningen worden verspreid over twee torens van vier etages en worden gebouwd op een verdieping met bergingen. De woningen zijn 72m2 en kosten tot
  € 1.025*per maand. Dit sluit aan op het Actieplan midden huur van de gemeente.
 • 62 driekamer sociale huurwoningen
  De woningen komen in een toren van 10 etages. Deze toren krijgt ook een plint van bergingen. De woningen zijn  68m2 en zijn maximaal € 752,88 *per maand. 60% van deze woningen is bestemd voor senioren.

*Prijspeil 2021. De huurprijzen worden mogelijk aangepast naar het nieuwe prijspeil.

Parkeren wordt opgelost op de grond van de woontorens, zodat er geen extra parkeerdruk in de wijk ontstaat.

Bron: Woonstad Rotterdam oktober-november 2021Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
 • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
 • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
 • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikel[UPDATE] 5 december 2021: groot auto-ongeluk Brandingdijk Nesselande met letsel
Volgend artikelSanta’s Wonderland Boulevard Nesselande 8-24 december 2021 #magicshop #santa #kerst

2 REACTIES

 1. Goede morgen. Mijn naam is Erik van der Kraan en ik vroeg me af of ik mij bij jullie kan inschrijven voor de sociale huur woningen of dat dat via woonnet gaat.

  Graag hoor ik van u.

  Vriendelijke groet, Erik van der Kraan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.