HomeActiviteiten Nieuws Nesselande#Discussieer Mee! Winter 20/21 poll: 'Hoe kan de 'Winkelboulevard Nesselande' zich na...

#Discussieer Mee! Winter 20/21 poll: ‘Hoe kan de ‘Winkelboulevard Nesselande’ zich na de lockdown aantrekkelijker maken?’

Nesselande wordt drukker, het wordt vol- en vooral afgebouwd en de beloofde derde woontoren siert de skyline rondom de boulevard. Zorgelijk lijkt het veelal uitgestorven Maltaplein en de omringende winderige winkelboulevard Nesselande. Waar winkels, zoals Intertoys en Blokker, en ook de Rabobank vestiging en diverse kledingwinkels zijn verdwenen, lijkt het tijd te worden voor een Winkelboulevard 2.0. 

 • Kan er creatiever worden omgegaan met het centrale Maltaplein?
 • Wellicht lokale ondernemers tijdelijke een winkelruimte bieden?
 • Game rooms?
 • Meer afhaal horeca?
 • De wijkbewoners meer inspraak geven in het winkelaanbod?
 • Wellicht een lege winkel gebruiken als bar-dancing voor de lokale, jonge Nesselanders?

Doe mee met de winter 2020/2021 poll en laat uw stem horen!

Staat er geen gepaste keuze bij? Plaats u reactie onder dit artikel!

De stelling en opties

Hoe kan de ‘Winkelboulevard Nesselande’ zich na de lockdown aantrekkelijker maken?

 • Met relevante popup-stores de leegstand (tijdelijk) vullen (0%, 0 Stemmen)
 • Nu er toch een 3e toren wordt gebouwd ook het winkelcentrum overdekken (0%, 0 Stemmen)
 • Lokale (thuis)ondernemers een (tijdelijke) ruimte bieden aan de winkelboulevard (0%, 0 Stemmen)
 • Het Maltaplein intensiever gebruiken met optredens, terras en attracties (0%, 0 Stemmen)
 • Anders, namelijk.. (reageer onder het poll-artikel) (0%, 0 Stemmen)

Doe mee! De poll loopt drie maanden of stopt bij minstens 300 unieke stemmen. Het resultaat wordt op Nesselande.INFO gepresenteerd.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

18 REACTIES

 1. Maak gebruik van die twee elementen, water en wind. Verzin er projecten omheen, in de vorm van kunst, retail, duurzaamheid en/of recreatie. Alles wel hufterproof, dat weer wel..

 2. Gezondheidscemtrum Kristal verhuizen naar winkelruimtes 3de toren en boulevard. Dan kan Kristal volledig gebruikt worden voor bewoning.
  #2vliegen1klap

 3. Ik denk inderdaad als die achterlijke huur prijzen van de winkels omlaag gaan er vanzelf wel animo komt. Action, schoenenwinkel, speelgoedwinkel, bloemenwinkel zou al een hele verbetering zijn. Je moet momenteel een absurde omzet genereren om overeind te blijven hier.

 4. Overdekken zou een stuk schelen. Ook winkels als Blokker of Action. Leuke schoenenwinkel, leuke kledingwinkel. Een marktje 1x per week. Bloemenwinkel. Huurprijzen lager inderdaad

 5. Huurprijs voor winkeliers omlaag en als het kan maak het overdekt! Neem eens een kijkje in winkelcentrum Carnisselande (Barendrecht). Goede groenteboer en slager is wel een gemis.

 6. Een slagen en bloemiste zijn zeker wenselijk! Daarnaast ook een grotere HEMA, action. Mocht het inderdaad aan hoge huurtarieven liggen dan lijkt het mij verstandig dat hier iets mee gaat gebeuren! Nu is er al veel leegstand wat zonde is voor de boulevard uitstraling.

 7. Ik zou zelf een traiteur willen starten met diverse vers producten ( goed vlees, groente, delicatessen) en kant en klaar op hoog niveau.
  Huur prijzen houden mij tegen eerlijk gezegd.

 8. De parkeerplaatsen verlagen zodat je vrij uitzicht hebt over de plas als je er loop of als je op het terras zit.
  ’s Zomers boulevard afzetten voor het verkeer om de herrie van de motoren en auto’s tegen te gaan, vooral voor de omwoners.
  Zodra de huur omlaag gaat, zullen er meer ondernemers in Nesselande willen starten. Een gemis is zeker een goede slager en een groenteboer.

 9. Het zou inderdaad wel helpen als de huren omlaag zouden gaan, zou volgens mij al een aantal ondernemers aantrekken of in ieder geval huidige ondernemers aantrekkelijker te maken om te blijven. Een aantrekkelijker aanbod zou ook helpen, dus slager, groenteboer, schoenenwinkel, telecomaanbieder, schoenen(sport)winkel. Daarnaast (voor de aantrekkingskracht) ook grotere ondernemingen als Action, Blokker en een grotere Hema. Een (klein) wekelijks marktje kan ook aantrekkelijk zijn. Indien er zich op het plein horecaondernemers vestigen is het wel van belang dat zij in de zomer een terras kunnen plaatsen. Ook het kleine speelplaatsje kan misschien iets uitgebreid worden.

 10. Ervoor zorgen dat je uit de wind boodschappen kunt doen. Nu is de Reigerhof vaak een betere optie om boodschappen te doen. Overdekt maken dus. En de huren verlagen zodat de kleine zelfstandige ondernemer een kans heeft om een normaal bestaan op te bouwen. Vele mkb-ers zijn al afgehaakt vanwege de hoge huur. Koffietentje midden op het (overdekte) plein. Kijk verder eens goed naar de Reigerhof in Nieuwerkerk. Half Nesselande zie je daar lopen en boodschappen doen.

 11. Een kleine ondernemer houdt het niet vol. Moet zo veel omzet draaien om hoofd boven water te houden. Maar een combi zou wel kunnen. Doe in pand Blokker meerdere kleine ondernemers (delicatessen/slager/stadsbakkerij) dat het kan bewijst Woerden wel waar een kleine stadsbakkerij tijdens Corona moet uitbreiden naar een groter pand. Kwaliteit ipv kwantiteit. Geen action svp. En pak de problematiek rond de wind en hangjeugd aan. Beide hoogst irritant.

 12. Leegstand is op te lossen door de huur te verlagen. Overdekt maken als dat mogelijk is ivm de harde wind. Gezelliger aankleden door bv palmbomen of andere bomen/planten te plaatsen. Het plein voor de Hema vind ik erg kaal. Wij missen ook een goede slager, bloemenwinkel, speelgoedwinkel en grotere Hema. Een terras met meer uitzicht op t strandje zou heel leuk zijn.

Reacties zijn gesloten.

Popular