HomeOpgevallen in NesselandeEneco inspecteert warmteleidingen @Nesselande vanuit de lucht

Eneco inspecteert warmteleidingen @Nesselande vanuit de lucht

a2000
In opdracht van Eneco Warmte & Koude wordt binnenkort –zodra de weersomstandigheden dat toelaten– voor de eerste keer een thermografische scan van het warmtenet gemaakt met behulp van vliegtuigopnamen. Het vliegtuig zal 3 à 4 uur, op circa 500 meter hoogte, boven de gemeente Capelle aan den IJssel en de Rotterdamse wijken Zevenkamp en Nesselande vliegen. De vlucht vindt plaats tussen 2 uur na zonsondergang en zonsopgang. Met behulp van de scan zijn de onderhouds- en renovatieactiviteiten van Eneco aan haar warmtenet beter inzichtelijk.

Eneco Warmte & Koude zorgt voor een efficiëntere distributie van de warmte met energiebesparing en besparing op de CO2-uitstoot als gevolg. In dat kader zal Eneco binnenkort, op het moment dat de weersomstandigheden gunstig genoeg zijn, een thermografische scan laten uitvoeren met behulp van vliegtuigopnamen. Deze aanpak heeft zich al bewezen in Denemarken waar 60% van de huishoudens is aangesloten op een stadsverwarmingnet. Mede hierdoor loopt Denemarken voorop in de duurzame energietransitie binnen Europa.

Eneco heeft in Zuid-Holland alleen al ongeveer 1.100 km ondergrondse leidingen in eigendom en beheer. Met de scan kan Eneco haar onderhouds- en renovatieactiviteiten doelmatiger en efficiënter plannen dan met de huidige beschikbare techniek mogelijk is. Het vliegtuig, een tweemotorig propeller toestel van het Deense bedrijf COWI zal op een hoogte van ongeveer 500 meter een aantal uur over Capelle aan den IJssel en de Rotterdamse wijken Zevenkamp en Nesselande een vliegpatroon volgen. Een goed resultaat is alleen mogelijk als de invloed van zonnewarmte is uitgesloten. De vlucht moet daarom in de winterperiode en in de avonduren dan wel ´s nachts worden uitgevoerd. Bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is een ontheffing aangevraagd.

Contactpersonen Eneco Warmte & Koude zijn:

  • ·        Omgevingscommunicatie: Har Buynsters, communicatieadviseur, tel. 06 – 11 90 7362
  • ·        Inspectie en techniek: Alex Huibrechtse, assetmanager, tel. 06 – 1162 9316 

Foto/ visual: S. Zwart

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular