HomeActiviteiten Nieuws NesselandeExtreme drukte in en rondom Rotterdam #fileinfarcten

Extreme drukte in en rondom Rotterdam #fileinfarcten

Wegen kleuren rood van de files

Het Vijfde Dorp rondom Nesselande moet nog gebouwd worden, maar de fileinfarcten lijken nu al structureel een feit. Na de zomervakantie van 2023 lijken wederom files te zijn toegenomen. De ANWB kopt dat het in 2023 alweer 15% drukker is op de weg dan 2022. De aanpak en het voorkomen van nog meer fileinfarcten is geen priori voor de lokale politiek.

Een file vanwege een ongeluk op de A20 richting Moordrecht heeft de wegen rondom Nesselande al om 15 uur vastgezet.

Op de maandagmiddag heerst er een uitzonderlijke drukte op de wegen in en rond Rotterdam. Op de A15 ervaren bestuurders aanzienlijke vertragingen van bijna drie uur vanwege de buitengewone verkeersdrukte. Bovendien werd de verkeerschaos verergerd doordat de Koninginnebrug bij het Noordereiland tijdelijk buiten gebruik was.

De opstoppingen en omleidingen bij de Bosdreef Prins Alexander plus de vertragingen op de Hoofdweg zijn niet meegenomen in deze berichten.

De meest intense verkeersopstopping doet zich voor op de A15, tussen Hoogvliet en knooppunt Vaanplein bij Barendrecht. Om 16:00 uur bedraagt de file daar maar liefst 12 kilometer, wat resulteert in een extra reistijd van meer dan 3 uur. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat wordt deze opstoppingen niet veroorzaakt door verkeersongevallen, maar door een uitzonderlijke verkeersdrukte op de weg.

Ook op de A20 bevindt het verkeer zich in de late namiddag in een bijna stilstaande situatie. Er zijn meerdere files tussen Gouda en Hoek van Holland, met extra reistijden variërend van 5 tot 30 minuten. Het ernstigste verkeer vertraging bevond zich tussen Rotterdam-Crooswijk en Nieuwerkerk aan den IJssel als gevolg van een verkeersongeval.

Binnen de stadsgrenzen is de drukte evenmin verminderd. De Koninginnebrug, die het Noordereiland verbindt met de wijk Feijenoord, had sinds 15:00 uur te kampen met een storing, waardoor de slagbomen niet meer openden.

Brug

Fietsers en voetgangers konden de brug nog wel oversteken, maar gemotoriseerd verkeer moest omrijden. De storing was rond 16:10 uur verholpen.

Tot slot was er eerder op de dag ook verkeersopstopping bij de Maastunnel, nadat deze ongeveer twintig minuten was gesloten vanwege een hoogtemelding. Dit betekent dat een voertuig door de tunnel ging dat eigenlijk te hoog was. Inmiddels is de tunnel weer open voor verkeer.

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair