HomeGemeente #raad010Veel verloop bij Leefbaar Rotterdam #raad010 #010raad

Veel verloop bij Leefbaar Rotterdam #raad010 #010raad

Ook Ceulemans gaat weg
Ook Ceulemans gaat weg

Het rommelt in de landelijke en lokale politiek. In de ‘010-politiek’ is er een groot verloop gaande. Zo zijn er wethouders van Leefbaar Rotterdam die opstappen, zie artikel, een partijleider van die partij die “stilletjes” wordt vervangen want oud-partijleider Van Drunen was onzichtbaar en maakte ruzie met de eigen achterban op Zuid na het invoeren van betaald parkeren in de armste wijken van Rotterdam en het snijden in noodzakelijk ov. 

Het met weinig bewonerscommunicatie verwijderen van veel volkstuintjes van de “gewone Rotterdammer”, zie artikel AD.nl, zet kwaad bloed in Rotterdam.

[UPDATE 25/9/23] 

September 2023 krijgen wij het bericht dat de communicatiemanager van Leefbaar Rotterdam van baan is gewisseld. 

Intern geruzie

Daarbij veel intern geruzie over het overnemen van de lucratieve wethoudersposten die waren vrijgekomen door het opstappen van wethouders van Leefbaar Rotterdam, zo meldt AD.nl oktober 2022.

Nesselande.INFO heeft zich LENTE-ZOMER 2023 bij @ Leefbaar Rotterdam gemeld met een dossier van actieve leden uit onder andere Nesselande en Zevenkamp die desinfo en nepnieuws verspreiden.

Leefbaar Rotterdam fractielid Van Schaik maakt spontaan bekend te gaan stoppen
Leefbaar Rotterdam fractielid Van Schaik maakt spontaan bekend te gaan stoppen

Van Drunen was niet gelukkig tijdens een optreden bij Ongehoord Nederland. De omroep ligt onder vuur EN De NPO wil de omroep van de buis vanwege het ‘systematisch delen van aantoonbaar onjuiste informatie’.

Kop uit interview AD.nl 5/5/2023

Kop uit interview AD.nl 5/5/2023De nieuwe, en net als Van Drunen, onervaren, partijleider Coenradie begon op de sociale media – in haar eerste week nazomer 2023 – met een uit-de-context verwijt naar de Feyenoord-aanhang over de vermeende veiligheid in het stadion. Dit na een tweet vanuit De Kuip waar een fles alcohol op was te zien.

De hete discussie resulteerde in het verwijderen van haar socialemedia-account om vermeend ook haar eigen ongelukkige uitspraken op de sociale media te verwijderen, zie artikel.

De onervaren partijleider Coenradie van Leefbaar Rotterdam komt lastig mee in het debat

De onervaren partijleider Coenradie van Leefbaar Rotterdam komt lastig mee in het debat

Gerommel en vertrek

Zo maakte september 2023 fractielid Van Schaik tijdens een commissievergadering nog spontaan en “live” bekend te gaan stoppen. Tijdens het zeer vitale Armoedebat in de commissievergadering kwam vertrekkend fractielid Ceulemans (gaat naar JA21) met argumenten en voorgestelde “oplossingen” waarbij hij enkele maanden daarvoor op had tegengestemd. 

Onder vuur

Lijsttrekker en wethouder Simons zou door de eigen leden onder vuur liggen door een “… gebrek aan leiderschap… “, zo meldt AD.nl, als ook de nieuwe, onervaren partijleider Coenradie lijkt erg ongelukkig in het Rotterdams debat en kwam einde zomer onder vuur te liggen tijdens een commissievergadering waarbij zij vermeend op basis van “rascistische gronden” het Zomercarnaval wilde bannen. De gehele oppositie wilde de bevestiging dat dat niet de beweegreden was van een mogelijk ban van het feest. Het Zomercarnaval blijft als event in Havenstad aanwezig.

[UPDATE] Gemeente-onderzoek gestart tegen lid wijkraad Nesselande mbt ‘aanhoudende verspreiding desinformatie en opruing’

 


Bekijk hier de vergaderingen van de Rotterdamse Raad terug (onder voorbehoud van een verwijdering van een vergadering en/of passage door de gemeente) 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair