HomeNesselande INFO nieuws Leegloop Leefbaar Rotterdam: Ceulemans en Van Schaik vertrekken ook #010raad #raad010

[UPDATE] Leegloop Leefbaar Rotterdam: Ceulemans en Van Schaik vertrekken ook #010raad #raad010

Van Schaik

 

De lokale politieke partij Leefbaar Rotterdam, met een aantal actieve leden woonachtig in en bij Rotterdam-Nesselande, heeft op snelheid te maken met een vertrek van raadsleden, maar ook een disconnectie met de achterban-stemmers.

Al eerder vertrokken in 2022/2023 twee dienstdoende wethouders van Leefbaar Rotterdam – gelinkt aan diverse schandalen en belangenverstrengeling – september 2023 hebben raadsleden Ceulemans en Van Schaik bekend gemaakt te stoppen (zie afbeeldingen). Vooral Van Schaik lijkt zich tijdens openbare raadsvergaderingen te ergeren aan het gedrag van zijn (onervaren) collega’s in de partij.

‘Onvoorbereid aanwezig in de raadsvergaderingen’

De onervaren Ceulemans, die tijdens raadsvergaderingen van zomer 2023 veel onder vuur ligt gezien zijn laconieke, onvoorbereide, zelfpromotende houding in de raadsdiscussies, vertrekt september-oktober 2023 naar #JA21 van oud-voorman Eerdmans. Eerdmans heeft tevens te maken met een veelvuldig vertrek van partijleden na een diversiteit van schandalen die plakken aan JA21-lid Nanninga. Eerdmans liet zich op OP1 september 2023 erg kritisch uit over de VVD, zie link, waarmee de deur voor enige samenwerking met eventuele regeringspartijen is dichtgeslagen. JA21 maakt eind 2023 in de peilingen een vrije val qua eventuele zetels.

‘Spontane beslissing vertrek Van Schaik’

Van Schaik – die terloops tijdens de raadsvergadering van 7 september 2023 bekend heeft gemaakt te zullen stoppen – viel tijdens de vergadering van 7 september op door onrustig rond te lopen en veelvuldig afstand te nemen van pijnlijke discussies waar onder andere zijn oud-partijleider Van Drunen in verzeild raakte. Van Drunen maakte een pijnlijke vergelijking in het verkeers-asodebat reagerend op de stelling dat een “Snelle auto al snel als verkeersasodader kan worden gezien…”. Van Drunen maakte de ongemakkelijke vergelijking dat “Vrouwen die korte rokjes dragen er ook om zouden vragen..”. Deze opmerking leverde veel kritiek op bij raadsleden van de andere politieke partijen in de #010raad. De opmerking is extra pijnlijk aangezien Van Drunen zomer 2023 “stilletjes” als partijleider is vervangen door Coenradie die augustus 2023 in het AD zegt veelvuldig door mannen te zijn lastig gevallen, zie artikel.

Van Drunen is zomer 2023 vervangen door de nieuwe partijleider Coenradie die direct  ruzie zocht met de achterban-stemmer op Rotterdam-Zuid na de spontane invoering van duur betaald parkeren in de arme wijken op Zuid. Stemmers gaven in de bewonersvergadering met Van Drunen aan zich niet meer te herkennen in de partij.

Coenradie zorgde voor openlijke ruzie met de Feyenoord-achterban na een weinig genuanceerde beschuldiging over de beveiliging in de Kuip. Zij besloot haar socialemedia-account te verwijderen tijdens de discussie.

Bekijk hier de betreffende raadsvergadering van 7 september 2023 terug.

Van Schaik heeft aangegeven deze raadsperiode nog wel te willen afmaken. Benvenido Schaik is 20 jaar lang actief geweest als verkoper van ‘Wonderdoekjes’. Zijn broer was al eerder overgestapt naar 50plus Rotterdam. 

Extra pijnlijk was de claim van een wijkraadlid tevens lid van de Leefbaar Rotterdam die in een video claimt dat hij in 2023 voor extra prullenbakken op strand-boulevard te hebben gezorgd. Na een kijkje in het Nesselande.INFO dossier bleek dat die bakken al in de periode 2019-2021 door andere raadsleden van andere politiek partijen zijn geplaatst en al sinds 2021 aanwezig zijn en soms in rustige perioden (winter) even worden verwijderd.

 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair