HomeNesselande INFO nieuws‘Dubieuze uitleg Coenradie-Feyenoord-bash maakt situatie Leefbaar Rotterdam lastig’

‘Dubieuze uitleg Coenradie-Feyenoord-bash maakt situatie Leefbaar Rotterdam lastig’

Na de ruzie met hun achterban op Rotterdam-Zuid (waarna partijleider Bart van Drunen na enkele maanden is vervangen als leider), een beschamend optreden bij extreem-rechts tv-zender ONGEHOORD Nederland, de schandelen en het verleden van twee wethouders van Leefbaar Rotterdam en het lente 2022 opstappen en overstappen (naar onder andere JA21 en 50PLUS) van raadsleden, zit het de nieuwe voorvrouw Coenradie niet mee.

Deze keer lijkt Feyenoord en de aanhang opnieuw het doelwilt.

Na een uiterst ongemakkelijke commissievergadering (Zomercarnval) Veiligheid van 24/8/23 met een suggestieve vraag over events van Feyenoord, en het eventueel kunnen verbieden indien twee supporters ruzie hebben op zo een event, vervolgens een enorme rel op X (Twitter) tussen Coenradie en de Feyenoord-aanhang.

Na een blunderend verschijnen van Coenradie, de nieuwe partijleider, in de commissievergadering Veiligheid van 24/8, is ze ter plekke onderuit gehaald voor het vermeend rascistisch willen “bashen” van het Zomercarnaval Rotterdam. De leider veranderde haar standpunt dan ook binnen enkele minuten (het event vindt gewoon doorgang in 2024, red.) nadat bleek dat al haar vragen enig moment ervoor al door de aanwezige politiechef waren beantwoord. Merkwaardig in het debat was het blijven aanvallen van de aanwezige politiechef en de suggestie “Dat dus bij Feyenoord het event gecancelled kan worden bij 2 supporters die ruzie hebben”Bekijk hier de vergadering terug.

Coenradie, de voorvrouw van de grootste partij in de Rotterdamse raad sinds 2022, had al eerder de harde kern “uitgedaagd” in een artikel van het ADl.nl. Wij hebben doorgevraagd bij de vergadering van 24/8 over de opmerking met betrekking tot events van Feyenoord, maar geen verheldering van mevrouw Coenradie mogen ontvangen. Burgemeester Aboutaleb heeft vervolgens verduidelijkt dat er geen event wordt gecanceld als er enkele bezoekers met elkaar ruzie maken.

Onhandige cancelling 

Na een onhandige tweet (X) van de kersverse voorvrouw van Leefbaar Rotterdam, over de veiligheid in de Kuip/bij Feyenoord, onstond er een grote rel op X(Twitter). In de discussie verwijderde zij haar account, na deze eerst “op slot” te zetten en deelnemers te blokkeren. In het AD van 30 augustus 2023 meent Coenradie dat dit met een knipoog zou zijn gedaan. Coenradie heeft vervolgens haar account verwijderd toen er – volgens haar – veel vragen en opmerkingen haar kant op kwamen. Voor een partij die openlijk anderen op de sociale media aanvalt (met veelal veel nep- en trollaccount eromheen helaas) een uiterst merkwaardige actie. In de vele screenshots die op de sociale media rond gaan zien we dat de inmiddels brede discussie draait om het niet willen aanhoren van de kritiek van de eigen stemmers. De opmerking over nepaccounts is zeer merkwaardig, omdat juist in sociale media discussies met haar eigen leden er opmerkelijk veel “trollen” en nepaccounts in de “dialoog” verschijnen. Nesselande.INFO heeft hierover een uitvoerend rapport opgesteld. 

De essentie van de aanhang van de club op Zuid, die in toenemende mate op eigen initiatief veiligheidsmaatregelen, zoals de ophang van netten, heeft genomen, was het feit dat Coenradie geen dialoog wilde aangang over het “onjuist verwijt” en het niet kennen van de context van de foto.

Pijnlijk

Het is extra pijnlijk voor Coenradie aangezien zij in een portret op Ad.nl zegt veel vooroordelen naar Marokkanen te hebben. Dit laatste wordt door partijman Sørensen in zijn “column” in partijkrant Dagblad010 nog eens bevestigd. Waarom dit zo stellig moet worden benadrukt is niet duidelijk.

Ook die uitspraken zijn uiterst pijnlijk. Feyenoord heeft Marokkaan, oud-Oranje voetballer en vriend van Robin van Persie, Ibrahim Afellay,  aangesteld als assistent van Van Persie voor de 018 jeugd van Feyenoord. Van Persie is getrouwd met een Marokkaanse vrouw.

Waar ook wij uitgaan van de goede bedoelingen van de voorvrouw, komen de uitspraken en berichten van Coenradie uiterst pijnlijk over aangezien het de oude schandalen van Leefbaar Rotterdam (cancelling/discriminatie/eigen achterban negeren ed.) weer doet opleven. Dit heeft er voor gezorgd dat veel raadsleden van Leefbaar Rotterdam zijn opgestapt. Het was onder andere de reden waarom Eerdmans heeft gekozen voor de landelijke politiek met zijn JA21. Coenradie en Eerdmans zijn 30 augustus 2023 samen gespot op een bootje in de Rotterdamse haven.


Hebben jullie Coenradie vragen gesteld voor dit artikel?

Wij hebben inderdaad via X/Twitter tijdens de commissievergadering vragen gesteld aan haar. We hebben reacties, inhoudelijk wilde mevrouw Coenradie niet meer reageren om uiteindelijk haar account te (laten) verwijderen op 28/8. 

Waren jullie deelnemer in de “Coenradie-bash-Feyenoord” discussie?

Wij waren geen deelnemer. Wij hebben na de discussie mevrouw Coenradie een vraag getracht te stellen maar toen was haar account verwijderd. 

Hebben jullie de partij Leefbaar Rotterdam vragen gesteld?

Wij mentionen regelmatig de partij of stellen directe vragen (veelal via sociale media). Helaas reageert de partij niet of nauwelijks. Wij hebben contact met de assistent van Coenradie. 

Hebben jullie contact met het AD(.nl) gehad?

Wij hebben inderdaad contact gehad met AD.nl en de redacteur(en) voor onder andere een verificatie. 

Heeft Feyenoord gereageerd?

Feyenoord heeft – bij het schrijven van dit artikel – niet gereageerd. De @Feyenoord account die de meesten mentionen is een servicesupportaccount. 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular