HomeNesselande INFO nieuws10 september (ipv 27 augustus) Calisthenics event outdoorfitness Nesselande

10 september (ipv 27 augustus) Calisthenics event outdoorfitness Nesselande

Calisthenics, dé sportieve rage uit Amerika, komt op 10 september 2023 naar Boulevard Nesselande. Tijdens het Summer Event kun je tussen 12:30 en 17:00 uur gratis deelnemen aan allerlei Calisthenics workshops & battles én te gekke prijzen winnen. Het event wordt om 13:00 uur geopend op het Maltaplein met een openingsdemo van top Calisthenics atleten. 

Dit event is opgeschoven

 

Calisthenics

Tot een paar jaar geleden was het vooral een rage in Amerika, inmiddels begint Calisthenics ook in Nederland populairder te worden. Niet zo gek, want wie wil er niet overal met zijn eigen lichaamsgewicht kunnen trainen? Geen halters en gewichten dus: je trekt, duwt en draagt je eigen lichaam. Tijdens het Summer Event nodigt Boulevard Nesselande iedereen uit om kennis te laten maken met deze fijne sport. Jong en oud kunnen vanaf 13:30 uur meedoen met workshops op het Maltaplein, waarbij je leert wat Calisthenics is en hoe je de oefeningen uit moet voeren. Om 13:00 en 15:00 uur zijn er te gekke demo’s van top atleten en zie je een aantal spectaculaire stunts!

Battles & te gekke prijzen

Jongeren tussen de 13 en 18 jaar die een stapje verder willen, kunnen zich inschrijven voor de Strict Battle om 14:00 én 15.30 uur. Push ups, Pull ups en Dips zijn de oefeningen waar het bij deze wedstrijd om draait. De 3 deelnemers met de meeste herhalingen zijn de winnaars. Vanaf 8 jaar kun je al mee doen aan de Bar Hang Battle om 16:30 uur. De 3 deelnemers die het langst aan de bar hangen zijn de winnaars. Voor de winnaars zijn er te gekke prijzen met een sportief tintje. De prijsuitreiking is om 16.50 uur op het Maltaplein.

 Meedoen? Je kunt je op de dag zelf aanmelden voor deelname aan de workshops en battles. Ook bestaat de mogelijkheid om je vooraf aan te melden via calisthenicsprojectnl@gmail.com. Voor meer informatie check je de Facebookpagina Calisthenics Project.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular