HomeNesselande INFO nieuwsExtra fileproblemen Hoofdweg: mei 2023 sloop en nieuwbouw viaduct A16

Extra fileproblemen Hoofdweg: mei 2023 sloop en nieuwbouw viaduct A16

Het viaduct bij de A16 aan de Hoofdweg van en naar het centrum van Rotterdam, zorgt al maanden voor lange vertragingen. Wie naar Nesselande wil rijden vanuit het centrum moet zigzaggend de wijk opzoeken, of omrijden door Ommoord. Er is nu eindelijk een beslissing genomen hoe dit op te lossen.

De aanleiding

Tijdens inspectie in 2022 van het viaduct onder de A16 en over de Hoofdweg Rotterdam is gebleken dat die viaduct zo slecht is dat de geplande renovatie niet afdoende is. Het viaduct wordt nu ondersteund.

Nu blijkt dat renovatie ook geen optie meer is en het viaduct in zijn geheel verwijderd moet worden en vervangen door een gehele nieuwe constructie.

Wegverkeer is meer en zwaarder geworden. Ook zit er vlak na het viaduct een afrit waardoor het verkeer afremt ter hoogte van het viaduct dat de druk nog hoger maakt.

Start vervangen viaduct per direct

Het viaduct is nu onderdeel geworden van de werkzaamheden die binnen de groene boog vallen. Dit is het consortium dat de verbindingsweg maakt van de A16 naar de A13 onder de rotte en het lage Bergse Bos. Vanaf mei 2023 zullen in fases het viaduct in delen worden verwijderd en wordt een nieuwe teruggebouwd. Hoewel haastige spoed zelden goed is. Na een jaar overwegen is de knoop dan doorgehakt. Vanaf 2025 wordt het op deze splitsing nog drukker door de opening van de A16-A13.

Na de oplevering van de A16-A13 zal er ook meteen begonnen worden aan het vervangen van de Van Brienenoord bruggen. Op deze manier is er telkens  overlast voor de weggebruikers.

Tijdelijke verlegging

Om het verkeer te ontlasten tijdens de sloop wordt aan de westzijde (de kant van de Boszoom)  een tijdelijke verlegging gemaakt zodat het aantal rijbanen niet verminderd. Het verkeer kan zo doorgang blijven vinden.

 

Hoofdweg tijdelijk dicht


Als de tijdelijke verlegging klaar is gaat het slopen in het voorjaar van 2024 beginnen. Als alles dan volgens plan verloopt dan zal de hoofdweg uiteindelijk in 2026 weer voorzien zijn van een spiksplinternieuw viaduct waar alle rijbanen beschikbaar zijn in beide richtingen.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair