HomeNesselande INFO nieuwsHeerlijke plek voor insecten (alleen snel platgemaaid door wildparkeerders) boulevard Nesselande #parkeerprobleem

Heerlijke plek voor insecten (alleen snel platgemaaid door wildparkeerders) boulevard Nesselande #parkeerprobleem

Nesselande kent een parkeerprobleem. Op zonnige stranddagen houdt de Kosboulevard het niet meer en wordt er overal rondom de boulevard geparkeerd. Enkele jaren geleden zijn we aan de boulevard vitale parkeervelden aan de Kretalaan en naast de Jumbo kwijtgeraakt. Met ook de bouw van de derde toren aan de boulevard, was al snel duidelijk dat er een groot parkeerprobleem in de maak is aan de boulevard van Nesselande. 

Ziet er vrolijk uit, fijn!

Nu er een laden- en lossenplek is langs de boulevard-winkels en er meer ruimte is gemaakt voor het parkeren van motoren, droogt het aantal parkeerplekken aan de boulevard snel op. Bij de verlenging zijn er iets van plekken bij gekomen voor de derde woontoren.

Al jaren overlast door parkeerproblemen

Jaren geleden hebben bewoners aan het strand aan de bel getrokken dat vooral de parkeerproblemen voor groot overlast zorgen. Spijtig is dit door de lokale politiek genegeerd. Ook de optie tot (beperkt) betaald parkeren, wat het lang parkeren aantoonbaar terugdringt, aan de boulevard van Nesselande, is voor de lokale politici geen optie.

Onkruid is ook groen. We gooien er volgend jaar wel weer wat zaad van @the_pollinators tussen.

ONDERZOEK: ‘Waarom betaald parkeren in Nesselande (met bewonersontheffing) onvermijdelijk is!’

Platte groenstroken als parkeer-veld

De groenstroken (zie foto’s) die sinds de zomer van 2022 aan de winkelboulevard van Nesselande prijken, worden op onze sociale media enthousiast onthaald:

Onkruid kan ook mooi zijn😎
Prachtig, goed voor insecten. Niet maaien. Namens alle insecten!
Helaas wordt het mooie, insectvriendelijke onkruid op drukke, zonnige dagen aan het strand platgemaaid door parkeren auto’s. Waarom er geen duidelijk (parkeer)beleid is is niet duidelijk. Maak er of een echte groenstrook van, of duidelijk parkeerplekken. Formeel geldt er geen parkeerverbod tussen de bomen aan de boulevard.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair